Δημοσκόπηση MRB: «Εφιάλτης» η ανεργία για το 50% των Ελλήνων – Μόνο τρεις στους 10 ανησυχούν για τον κορωνοϊό!

Must Read

Η ανεργία είναι με διαφορά αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους Έλληνες και το θεωρούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας. Ακολουθεί το μεταναστευτικό και ο χώρος της υγείας/περίθαλψης, όπως αποκαλύπτεται από πανελλαδική έρευνα της MRB (διεξαγωγή 17-25 Ιουνίου 2020) σε δείγμα 2000 πολιτών (με δικαίωμα ψήφου) για την σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.

Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον ότι τόσο η οικονομική κατάσταση, όσο και ο κορωνοϊός, δεν είναι στην κορυφαία τριάδα των σημαντικότερων προβλημάτων, αλλά η μεν οικονομία είναι στην τέταρτη θέση, ενώ η πανδημία στην πέμπτη!

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά και την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου, οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι το θεωρούν Πολύ/Αρκετά πιθανό σε ποσοστό 66%.

Κεφάλαιο πολιτική

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, στις τάσεις που καταγράφει η MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 18,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 65,3%, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κλασσικό ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό,οι ερωτώμενοι απάντησαν κατά 45,6% υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, υπέρ ήταν το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, οι Αρνητικές κρίσεις (όχι ευνοϊκή γνώμη) για τους δύο, δεν είναι λίγες: 40,8% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 57,4% για τον Αλέξη Τσίπρα. «Πρωταθλητής» σε αυτή την κατηγορία είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, συγκεντρώνοντας το 69,8% της Αρνητικής κρίσης.

Ικανότητα διακυβέρνησης: «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου».

Ανασχηματισμός: «ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;» το 47,5% απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι».

Λέξεις: Ο «φόβος» με 49% εκφράζει περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Η «ελπίδα» με ποσοστό 41,4% και η «οργή» με 37,3%.

Δείκτες αισιοδοξίας: «πώς κρίνετε σε γενικές γραμμές σήμερα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας», το 61,5% απαντά «Πολύ κακή – κακή» και το 8,1% απαντά «Πολύ καλή-καλή».

Δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Κορωνοϊός, ανησυχία για υγεία, οικονομία, εργασία

Δείκτες αισιοδοξίας: «πώς πιστεύετε ότι πάνε τα πράγματα γενικά στη χώρα μας», το 54,6% απαντά «Πολύ άσχημα-Αρκετά άσχημα», ενώ το 13,8% απαντά «Πολύ καλά-Αρκετά καλά».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαρυφαλλιά Καληφώνη – Χρήστος Μάστορας: Το unfollow και η επανασύνδεση

H Γαρυφαλλιά Καληφώνη και ο Χρήστος Μάστορας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Οι δυο τους...

More Articles Like This