«Πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Μαρίνας Βουλιαγμένης από την Περιφέρεια Αττικής

Must Read

Θετική ήταν η γνώμη της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής απέναντι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Μαρίνας Βουλιαγμένης.

Στη σχετική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρενέβη ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γ. Κωνσταντέλλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία ανάπλασης μίας δομής που είναι απαρχαιωμένη, όπως τόνισε, και αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου για την περιοχή και τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών εγκαταστάσεων. Όπως υποστήριξε, θετικά για το έργο είχε γνωμοδοτήσει, ομόφωνα και το Δημοτικό Συμβούλιο ΒΒΒ, πριν λίγους μήνες.

«Πρόκειται για ένα έργο που θα ενισχύσει την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής αλλά και ευρύτερα της Αττικής, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, υπέρ του έργου, αποδεικνύει πως η τοπική κοινωνία «διψά» για έργα με αναπτυξιακό πρόσημο. «Αυτή είναι μία σοβαρή παράμετρος. Ως Περιφέρεια Αττικής ακούμε προσεκτικά, στηρίζουμε και σεβόμαστε τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες εκφράζονται μέσω των δημοτικών αρχών», ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως στο επίκεντρο των πολιτικών της Διοίκησης είναι παρεμβάσεις που θα διαμορφώσουν ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον στην Αττική και θα συμβάλλουν στη τουριστική της αναβάθμιση, αλλά και στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας.

Έργα αναβάθμισης αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και κατόπιν σχετικής θετικής εισήγησης του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, εγκρίθηκαν έργα αναβάθμισης αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών στην Αττική.

Ειδικότερα υπερψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων για την λειτουργική αναβάθμιση 33 ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.897.200 ευρώ.

Πρόκειται για 33 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ σε όλες τις γειτονιές του Δήμου, τα οποία «χρήζουν συντήρησης, βελτίωσης και γενικότερης ανακαίνισης ώστε να καταστούν λειτουργικά και ασφαλή για τους αθλητικούς συλλόγους και τους περιοίκους, που τα χρησιμοποιούν», όπως τόνισε στην εισήγηση του ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού Τομέα, Γιώργος Δημόπουλος.

Κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Στηρίζουμε υποδομές που θα βοηθήσουν τα νέα παιδιά να καλλιεργήσουν την κλίση τους στον αθλητισμό, αλλά και θα αποτελούν εστίες δημιουργικής ψυχαγωγίας. Στόχος μας είναι να γίνει η Αττική Περιφέρεια πρότυπο σ αυτόν τον τομέα.

Πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Επιπρόσθετα εγκρίθηκε ομόφωνα και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας για την ενεργειακή αναβάθμιση του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», συνολικού προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα παλαιό βιομηχανικό διώροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού 1380 τ.μ. επί οικοπέδου επιφανείας 3.613,30 τ.μ., με οικοδομική άδεια του 1994.

Να σημειωθεί ότι το έργο συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας κατά το ποσό του 1.000.000 ευρώ και για το υπόλοιπο από πόρους του Δήμου, ενώ θα δημοπρατηθεί – εκτελεσθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλλιθέας.

Σχολιάζοντας την υπερψήφιση των δύο προγραμματικών συμβάσεων, ο κ. Πατούλης ανέφερε κατά τη συνεδρίαση: «Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη επενδύουμε σε έργα που θα αναβαθμίσουν την Αττική μας, θα διευρύνουν τις θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This