Σάββατο 12/6/2021

Στήνουν παρακράτος με εντολή Δημητριάδη;

Πριν από λίγο καιρό, όπως είχε αποκαλύψει το zougla.gr ένας εκ των ανδρών της ασφάλειας του Γρηγόρη Δημητριάδη, μαζί με συνάδελφό του, είχαν επιτεθεί σε πολίτη που διαμαρτυρήθηκε, επειδή τα πολυτελή αυτοκίνητα του κ.Δημητριάδη και της συνοδείας του παραβίασαν κόκκινο φανάρι στην οδό Μιχαλακοπούλου, φτάνοντας «στο τσακ» να προκαλέσουν ατύχημα.

Ο ένας είναι αστυνομικός ο οποίος παραπέμφθηκε, κατά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και ο άλλος είναι ιδιώτης σεκιουριτάς.

Παρότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν πήρε την έκταση που έπρεπε, μιας και ο πρωθυπουργικός ανιψιός κ. Δημητριάδης «έπρεπε» να προστατευτεί.

Σύμφωνα με το zougla ένας εκ των συνοδών (και εμπλεκόμενος στο παραπάνω επεισόδιο) του άμεσου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπηρετούσε στην ειδική ομάδα κρούσης της ΕΥΠ η οποία συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Νο2 του Μαξίμου, «Ομάδα Κρούσης» χαρακτηρίστηκε, προφανώς για «ειδικές αποστολές».

Έγραφε μάλιστα σχετικό δημοσίευμα της 29ης Απριλίου στην ίδια ιστοσελίδα:

«Η Υπηρεσία αυτή, γνωστή και ως Ομάδα Κρούσης, είναι μία μονάδα που αποτελείται από αστυνομικούς με… ειδικά προσόντα. Είναι μποξέρ, τζουντόκα, γνώστες του καράτε κ.λπ. Όλοι αυτοί λειτουργούν υπό τις διαταγές συγκεκριμένου αστυνομικού, έμπειρου σε θέματα νυχτερινών διαδρομών, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιογραφική έρευνα, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε περάσει από Πειθαρχικό. Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή από το επεισόδιο στους Αμπελοκήπους… Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση αυτού του Δικτύου ελέγχονται από το διαχρονικό και πολύ Βαθύ Κράτος της συντηρητικής παράταξης. Τα «κονδύλια» προέρχονται από δραστηριότητες στους επικερδείς τομείς των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων».

Το ότι ο ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων στο περιστατικό της οδού Μιχαλακοπούλου πήρε μετάθεση από την ΕΥΠ και την Ομάδα Κρούσης και μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος, θα το εξηγήσει κανείς;

Πηγή: zougla.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ