Πότε θα χτυπήσει ο «Αντίνοος» και σε ποιες περιοχές (video)

Must Read

Νέο κύμα κακοκαιρίας καραδοκεί στη χώρα μας και αυτή τη φορά με το όνομα «Αντίνοος». Το φαινόμενο έχει ήδη ξεκινήσει από χθες να πλήττει διάφορες περιοχές της χώρας και παρότι σήμερα οι προβλέψεις μιλούν για ήπια μορφή κακοκαιρίας, τα φαινόμενα θα κορυφωθούν μέχρι και την Τετάρτη. Χθες αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Πυροσβεστική και ετέθησαν οι δυνάμεις σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ενημερώνει μέσω Facebook για τα πρώτα χτυπήματα της κακοκαιρίας. «Φίλες και φίλοι! Τις επόμενες ώρες στο νότιο Ιόνιο και σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου ο καιρός θα είναι αρκετά άστατος με περάσματα από διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα!»

Η κλιματική αλλαγή είναι υπεύθυνη για τα φαινόμενα της κακοκαιρίας και κυρίως η αύξηση της θερμοκρασίας της θάλασσας, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Το φαινόμενο ξεκινά από τον κόλπο της Γένοβας, θα διασχίσει τη Μεσόγειο και θα μας επηρεάσει την Τρίτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου αναμένονται ισχυρότερα φαινόμενα σε όλα τα ηπειρωτικά εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα ηπειρωτικά. Το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς στα βόρεια και μέχρι τους 30 βαθμούς στα κεντρικά.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη. Στα βορειοδυτικά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικά αυξημένες σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.

Μέχρι και τα τέλη Ιουλίου οι τιμές στις θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά και κανονικά επίπεδα.

Στο βίντεο παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07/2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This