Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Καταρρέει η «Γέφυρα Ζωής»: Ο εθελοντικός ΜΚΟ για παιδιά και νέους με αναπηρία κινδυνεύει με λουκέτο!

Με «λουκέτο» κινδυνεύει ο εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Γέφυρα Ζωής», ο οποίος από το 2013 αποτελεί έναν πολυχώρο απογευματινής δημιουργίας και έκφρασης για παιδιά και νέους με αναπηρία.

Η περιπέτεια στην οποία μπαίνει η «Γέφυρα Ζωής» ξεκίνησε έπειτα από έλεγχο που έγινε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε λανθασμένα πως η έδρα του οργανισμού στο Χαϊδάρι λειτουργεί χωρίς άδεια ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της «Γέφυρας Ζωής» -πατέρας και ο ίδιος παιδιού με αναπηρία- στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων που έστειλε προς την υπηρεσία που έκανε τον έλεγχο «από την αρχή λειτουργίας μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι η κοινωνική μας δράση ήταν έντονη, μας προσέγγισαν πολλοί γονείς ΑμεΑ, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις ελλιπείς δημόσιες υποδομές και ελάχιστες κοινωνικές παροχές που υπάρχουν για τα παιδιά τους, στον Δυτικό Τομέα Π.Ε.».

Το αίτημα των γονέων ήταν να τους παραχωρηθεί μέρος των εγκαταστάσεων, ώστε να μπορούν να συγκεντρώνονται με τα παιδιά τους σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες και να επικοινωνούν. Εκτός από τις συναντήσεις, στη συνέχεια ο χώρος χρησιμοποιήθηκε και για την πραγματοποίηση ωφέλιμων προγραμμάτων για τα παιδιά που θα οργάνωναν οι γονείς. «Η παραχώρηση χρήσης τμήματος των εγκαταστάσεών μας σε γονείς ΑμεΑ είναι καθόλα νόμιμη και οι δραστηριότητες δεν είναι σε καμία περίπτωση παράνομες», τονίζει καταλήγοντας ο κ. Γουράνιος.

Θετικό αντίκτυπο

Όπως είχε πει ο πρόεδρος της «Γέφυρας Ζωής» στην ιστοσελίδα μας, σε αφιέρωμα που είχε δημοσιευτεί τον περασμένο Δεκέμβριο, στο χώρο τα παιδιά και οι νέοι συμμετέχουν σε ομάδες με επικεφαλής καταρτισμένους εθελοντές που τους διδάσκουν -μεταξύ άλλων- χορό, θέατρο, γυμναστική, μουσική, μαγειρική, προσθέτοντας πως «αυτό που κάνουμε είναι να κοινωνικοποιούμε τα παιδιά μας». Μάλιστα, είχε εξηγήσει πως οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν έχουν θετικό αντίκτυπο στη λειτουργικότητα και τη συμπεριφορά τους.

Ήδη, ο κ. Γουράνιος έχει ξεκινήσει τις επαφές με τους αρμόδιους φορείς του Δυτικού Τομέα Αττικής, όπως τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκο, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα και να μη χάσουν το καταφύγιό τους δεκάδες παιδιά και νέοι με αναπηρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ