Δημοσκόπηση MRB: Οι Έλληνες ενδιαφέρονται για την τσέπη τους και στέλνουν εκπαίδευση και κορωνοϊό στα «αζήτητα»! (video)

Must Read

Δημοσκόπηση για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για το μήνα Ιούνιο, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενεργοί πολίτες. 

Μεταξύ άλλων, οι πολίτες κλήθηκαν να θέσουν με σειρά προτεραιότητας, τα πέντε -κατά τη γνώμη τους- σημαντικότερα προβλήματα της χώρας. Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Έλληνες καθίσταται η «Ανεργία» (49,3%), ακολουθεί το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό με 39,5%, έπειτα η «Υγεία / Περίθαλψη» με 32,8%. Όπως φαίνεται, το «Οικονομικό ζήτημα και η ανάπτυξη» δεν απασχολούν ικανή μερίδα πολιτών, καθώς το κατέταξαν στην 4η θέση με μόλις 30,2% των πολιτών να το θεωρεί πρόβλημα, ενώ η «Πανδημία του κορωνοϊού», που μετρά 11 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως, βρίσκεται μόλις στην 5η θέση με 29,9%.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι η «Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα» δεν καθίσταται ιδιαίτερο πρόβλημα για τους πολίτες, καθώς το κατέταξαν στην 7η θέση με 12,4%.

Ωστόσο, στο ερώτημα «Αν η πανδημία έχει επηρεάσει το οικογενειακό εισόδημα», το 41,3% των πολιτών απάντησε ότι το εισόδημα έχει ήδη μειωθεί, λόγω του Covid-19, ενώ το 20,8% απάντησε ότι οι επιπτώσεις στον οικονομικό τομέα θα φανούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

Στο ερώτημα «Πόσο πιθανό θεωρείται ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών», οι πολίτες με ποσοστό 66% απαντούν «πολύ» και «αρκετά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η δημοσκόπηση έθιξε και άλλα ζητήματα, πολιτικού περιεχομένου, με σκοπό να γίνει ξεκάθαρη η προτίμηση του κόσμου αναφορικά με τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενδεικτικά αναφέρεται το γεγονός, ότι οι πολίτες με ποσοστό 40,1% δείχνουν την ξεκάθαρη προτίμησή τους στη ΝΔ, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,9%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Τέλος, στη δημοσκόπηση τέθηκε το ερώτημα «Ένας ενδεχόμενος ανασχηματισμός θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ;», με το 47,5% να απαντά «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 31,6% απάντησε «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This