Τέλος τα πρόστιμα από την Ε.Ε. στη Σίφνο: Ο νέος ΧΥΤΑ βάζει σε τάξη τα… σκουπίδια και την ανακύκλωση

Must Read

Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) που λειτουργεί, πλέον, στη θέση Βορεινή στη Σίφνο δρομολογεί το οριστικό κλείσιμο του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) καθώς και την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στο νησί των Κυκλάδων.   

Μάλιστα, κατ’ αυτόν τον τρόπο η χώρα μας θα πάψει να πληρώνει και πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που συνέβαινε σε σταθερή βάση τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της ύπαρξης της ανεξέλεγκτης χωματερής στη Σίφνο.

Μετά από στενή συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Δήμο της Σίφνου και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο σχεδιασμός για το νησί προβλέπει παράλληλα και την απόκτηση Πράσινου Σημείου, χώρους διαλογής απορριμμάτων, μεταφόρτωσης, όπως και εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης.

Οριστική εξάλειψη των χωματερών

Όπως δήλωσε σχετικά ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος «για το ΥΠΕΝ και τη Γενική Γραμματεία, τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Τα πρόστιμα της “ντροπής” στην Κομισιόν για τους ΧΑΔΑ οφείλουμε να τα εκμηδενίσουμε και αυτό πράττουμε με καθημερινές μας ενέργειες, έχοντας ως στρατηγικό ορόσημο τα τέλη του 2022 για την οριστική τους εξάλειψη».

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, δήλωσε: «Έγινε ένα μεγάλο βήμα για το νησί μας. Βέβαια, τόσο για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, όσο και για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στη Σίφνο υπάρχουν ακόμη πολλές ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Ωστόσο, οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το καθημερινό, συνεχές ενδιαφέρον του κ. Γραφάκου που πραγματικά έδειχνε κάθε μέρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάνδαλο εκατομμυρίων με κολοσσούς αναψυκτικών

Η αποκαλυπτική έρευνα της εφημερίδας «δημοκρατία» φέρνει στο φως το πάρτι των πολυεθνικών, καθώς δεν διαθέτουν την αναγκαία από τον νόμο «άδεια εμπορίας πόσιμου ύδατος»

More Articles Like This