Σάββατο 12/6/2021

ΕΟΔΥ: 33 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, 21 εκ των οποίων «εισαγόμενα»!

Νεκρούς μπορεί να μην έχουμε, ευτυχώς, αλλά για μια ακόμη ημέρα, τα «εισαγόμενα» κρούσματα αποτελούν την πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 33 ήταν τα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 21 εκ των οποίων εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 3622, εκ των οποίων το 54,7% αφορά άνδρες.

Από αυτά, τα 892 (24,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1946 (53,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, 9 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τους τα 58 έτη. Οι 3 (33,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, με τo 88,9% να έχει υποκείμενο νόσημα ή να είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουν σημειωθεί 193 θάνατοι συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων οι 62 (32,1%) αφορούν θανάτους γυναικών και οι υπόλοιποι ανδρών. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όσον αφορά στην κατανομή των νέων κρουσμάτων, είναι η ακόλουθη:

  • 21 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο
  • δύο καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας
  • δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
  • ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
  • τρία στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ