Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Χημικά και μολότοφ στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις! (video)

Must Read

Χάος επικρατεί αυτή την ώρα στο Σύνταγμα, καθώς κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια.

Όλα ξεκίνησαν, όταν κάποια άτομα από το μέτωπο των φοιτητών προσπάθησαν στη Βασιλίσσης Σοφίας να διασπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων. Τότε οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Από το πλήθος βγήκαν κουκουλοφόροι και άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Το κλίμα αμέσως έγινε «πολεμικό» με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική σε όλη την περιοχή.

  • Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:

Κλειστές, εξάλλου, παραμένουν η Πανεπιστημίου και Σταδίου, καθώς από τις 19:00 πραγματοποιούνταν συλλαλητήρια στην Πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια, ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις, από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), την ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, με τη συμμετοχή οργανώσεων και φορέων της Αριστεράς, αντιφασιστικών και αναρχικών συλλογικοτήτων.

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, εξάλλου, πραγματοποιούνται και σε αρκετές, ακόμη, πόλεις της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Χανιά, η Καλαμάτα, η Λάρισα, η Ξάνθη και τα Τρίκαλα.

Στην Αθήνα, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 18:00 κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ και οι συρμοί διέρχονται κανονικά, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

«Οι αγώνες μας, οι απεργίες, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις μας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Και προσθέτει: «Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει εγκληματικό και επικίνδυνο».

Με κεντρικό σύνθημα «η φωνή των εργατών δεν φιμωνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τις 20:00 εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στο νομοσχέδιο προβλέπονται ευθύνες για τον «οργανωτή» της συγκέντρωσης, καθώς και η συνεργασία του με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να διαλύσει κατά το δοκούν μια διαδήλωση, εάν αυτή διεξάγεται χωρίς άδεια ή αν βάσει κριτηρίων που η ίδια θεσπίζει, δύναται να προκληθούν αναταραχές στην ομαλή κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.

  • Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This