Επιτέλους! Ξεκίνησε η γονιδιακή θεραπεία για τον μικρό Ηλία-Στυλιανό

Must Read

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα για τον ενός έτους Ηλία – Στυλιανό, ο οποίος πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1, καθώς χθες υποβλήθηκε στην πολυαναμενόμενη γονιδιακή θεραπεία που του ανοίγει «παράθυρο» ελπίδας!

Ετσι, ο μικρός μαχητής της ζωής από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας έγινε το πρώτο παιδί στην Ελλάδα το οποίο έλαβε γονιδιακή θεραπεία εντός των συνόρων της χώρας μας και όχι στο εξωτερικό.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο πατέρας του αγοριού έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, με την οποία ευχαρίστησε όσους στήριξαν όλο αυτό το διάστημα την οικογένειά του και εργάστηκαν σκληρά «για να γίνει αυτό το θαύμα».
«Τα καταφέραμε! Ο Ηλίας – Στυλιανός σήμερα Πέμπτη 9-7-2020 και κατά τις πρωινές ώρες έλαβε τη γονιδιακή θεραπεία επί ελληνικού εδάφους.

Η χαρά μας είναι απερίγραπτη! Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς που ήσασταν και είστε στο πλευρό μας και όσους εργάστηκαν σκληρά για να γίνει αυτό το θαύμα!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Σάββας, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια καρδούλα.


Ο Ηλίας – Στυλιανός εμφάνισε νωτιαία μυϊκή ατροφία όταν έκλεισε τον πρώτο μήνα ζωής του. Εκτοτε, δίνει σκληρή μάχη με τη σπάνια εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, ακολουθώντας συντηρητικές αγωγές, ενώ υποβλήθηκε σε τραχειοστομία.

Στις 8 Ιουνίου, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, ο μικρούλης έφυγε από το Νοσοκομείο του Ρίου όπου παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα και εισήχθη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για να λάβει την εξειδικευμένη θεραπεία. Αν και η χορήγησή της καθυστέρησε, τελικά χθες την έλαβε και από δω και πέρα θα μπορεί να ονειρεύεται ότι η ζωή του θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This