Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό: Δεν υφίσταται ενδεχόμενο lockdown (video)

Must Read

Όπως ανακοινώθηκε από τον Στέλιο Πέτσα, η ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη, 13:00 το μεσημέρι, από το νέο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Κτήριο Φάρος.

Παρακολουθείστε ζωντανά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά:

Δείτε εδώ:

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, μέσα στις πρώτες 19 ημέρες μετά το άνοιγμα των συνόρων, έχουν περάσει στην Ελλάδα περισσότερα από 918.000 άτομα, ενώ το 13,9% αυτών υπεβλήθη σε τεστ για τον Covid-19. Από τα 117.000 τεστ που έγιναν συνολικά, καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα, από τα οποία τα 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στην χώρα τους.

Τα περισσότερα κρούσματα σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά προήλθαν από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία και ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό μέχρι και την Κυριακή έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα
από τα οποία τα 435 είναι σήμερα ενεργά, 1030 έχουν πάρει εξιτήριο, 2347 έχουν αναρρώσει σπίτι τους, 195 δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Με αυστηρό ύφος ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο της χαλάρωσης που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι έντονα τα περιστατικά στα οποία παρουσιάζεται συνωστισμός σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι απαράδεκτες οι εικόνες συγχρωτισμού οπαδών έξω από τα γήπεδα, αναφερόμενος στους φιλάθλους του Ολυμπιακού οι οποίοι πανηγύρισαν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, έξω από το γήπεδο Καραΐσκάκη έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τόσο την υγειονομική επιτροπή όσο και τον κορωνοϊό. 

Τέλος, επεσήμανε ότι οι έλεγχοι στα καταστήματα θα είναι αυστηροί με δυνατή παρουσία των Αρχών, ενώ τα πρόστιμα δεν θα έχουν… τιμωρητικό χαρακτήρα.

Τέλος, ο κ., Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν υφίσταται κανένα ενδεχόμενο γενικού lockdown.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This