Εγκατέλειψαν το Καστελόριζο οι τουρίστες – «Ελάτε για διακοπές» λέει ο αντιδήμαρχος

Must Read

Υπό τον φόβο αναταραχών και θερμού επεισοδίου, 100 τουρίστες μεταξύ των οποίων Βέλγοι, Ιταλοί και Γερμανοί τουρίστες, εγκατέλειψαν το Καστελόριζο, τη στιγμή που η κοινωνία παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την αντίδραση της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο θόρυβος από ελληνοτουρκικές αερομαχίες πάνω από το νησί επί δύο ώρες, το απόγευμα της Δευτέρας, κατατρόμαξε τους τουρίστες οι οποίοι παρακολούθησαν φοβισμένοι τις εξελίξεις στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να φύγουν από την περιοχή, άρον άρον.

Έξω από τα τουριστικά πρακτορεία σχηματίστηκαν ουρές από τουρίστες που ήθελαν να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής με το πρώτο καράβι για Ρόδο, ενώ την ίδια στιγμή τα τηλέφωνα πέφτουν «βροχή»: «Μας ρωτούν πως είναι τα πράγματα ενώ κάποιοι προχωρούν σε ακυρώσεις για τον Αύγουστο. Το απόγευμα της Τρίτης είχαμε κίνηση από τουρίστες που έκοβαν εισιτήριο για να φύγουν με το καράβι το πρωί της Τετάρτης», δήλωσε στο ethnos.gr, ο τουριστικός πράκτορας του νησιού, Κωνσταντίνος Παπουτσής.

Το τηλεφώνημα από υπερπολυτελή θαλαμηγό

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από καπετάνιο υπερπολυτελούς θαλαμηγού, η οποία πλέει ανοιχτά της Κύπρου και θα έδενε σύντομα στο Καστελόριζο: «Με ρώτησε αν είναι ασφαλές να δέσει στο νησί με όλα αυτά που ακούει και διαβάζει. Χρειαζόμαστε στήριξη από την Πολιτεία. Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός. Ήδη χάσαμε ενάμιση μήνα και αν χάσουμε και τον Αύγουστο πολλές οικογένειες δεν θα μπορέσουν να βγάλουν τον χειμώνα. Όταν κάποιος κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και το ίντερνετ και βομβαρδίζεται από ειδήσεις τρόμου είναι λογικό να φοβηθεί και να ακυρώσει και να μην έρθει στο νησί».

«Ελάτε για διακοπές» – «Το Καστελόριζο είναι ασφαλής προορισμός»

Ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Δημήτρης Αχλαδιώτης μίλησε για τις αερομαχίες που τάραξαν τους επισκέπτες, όχι όμως και τους ίδιους οι οποίοι είναι συνηθισμένοι σε τέτοια φαινόμενα: «Οι ντόπιοι δεν φοβούνται. Έχουν συνηθίσει. Είναι στο πετσί μας. Ζούμε με αυτό. Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια. Σε καθημερινή βάση έχουμε αερομαχίες και παραβιάσεις στη θάλασσα. Η Τουρκία είναι απέναντί μας στα 800 μέτρα. Βέβαια, οι αερομαχίες τις περισσότερες φορές ήταν μικρότερης διάρκειας, συνήθως 5 λεπτών. Αυτήν τη φορά διήρκησαν δύο με δυόμιση ώρες».

Ταυτόχρονα, ο κ. Αχλαδιώτης τονίζει ότι το φαινόμενο μαζικής αποχώρησης ήταν λυπηρό και ανούσιο, καθώς το Καστελόριζο είναι ασφαλής προορισμός: «Παλιότερα τέτοια εποχή είχαμε πάνω από 1.000 τουρίστες στο νησί. Τη Δευτέρα, βλέπαμε κίνηση στα πρακτορεία του νησιού με κόσμο να ψάχνει τρόπο να αποχωρήσει. Να σου φύγει ο τουρίστας και να ψάχνεις πελάτη με το κιάλι είναι κάτι άσχημο. Το Καστελόριζο είναι ασφαλής προορισμός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και οι δυνάμεις που έχει πάνω το νησί είναι αρκετές για να προστατέψουν το νησί. Ελάτε για διακοπές στο Καστελόριζο. Συνεχίζουμε να σας περιμένουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This