Θέση στο Δημόσιο για τους εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι 

Must Read

Με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, οι πολίτες που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας εξαιτίας των πυρκαγιών στην Αττική στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, αποκτούν δικαίωμα διορισμού σε κενή οργανική θέση στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με την ίδια τροπολογία, το δικαίωμα του διορισμού παρέχεται και σε πρόσωπα που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή σε ΜΑΦ ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, συνεπεία των πυρκαγιών που έπληξαν περιοχές της νήσου Χίου της 25ης Αυγούστου 2016.

Σε περίπτωση που δεν επιτρέπεται ο διορισμός των προσώπων αυτών, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στην σύζυγό τους ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή σε ένα τέκνο τους.

Επίσης παρέχεται δυνατότητα παράτασης με υπουργική απόφαση, της προθεσμίας (λήγει 10.8.2020) υποβολής από τους ενδιαφερόμενους αίτησης δικαστικής συνδρομής σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις, που έχουν καθοριστεί με προγενέστερη Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο πλαίσιο αποκατάστασης ζημιών σε κτήρια από τις πυρκαγιές της 23ης και της 24ης Ιουλίου 2018.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This