Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ο κορωνοϊός προελαύνει με διπλάσιες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες!

Όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού προχωρεί με θεαματικό ρυθμό, κάνοντας τους επιστήμονες να ανησυχούν για το πού θα οδηγήσει η… πλήρης εγκατάλειψη των μέτρων αυτοπροστασίας που παρατηρήθηκε, μετά την άρση των περιορισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την 1η Ιουλίου τα εγχώρια περιστατικά λοίμωξης Covid-19 ξεπέρασαν το φράγμα των 500, με την Αττική και τη Θεσσαλονίκη να κατέχουν τα αρνητικά πρωτεία και να βρίσκονται στο επίκεντρο του επιδημιολογικού χάρτη. Αυτό εξηγείται όχι μόνο λόγω του πληθυσμού, αλλά και του συγχρωτισμού που παρατηρείται στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Την ίδια ανησυχητική εικόνα μάς μεταφέρουν και τα στοιχεία από τα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου. Είναι ενδεικτικό ότι την Τετάρτη στην Αττική νοσηλεύονταν τουλάχιστον 41 ασθενείς με κορωνοϊό σε απλές κλινικές και ΜΕΘ, ενώ πριν από δύο εβδομάδες οι ασθενείς στα νοσοκομεία ήταν οι μισοί (21). Δηλαδή από τις 14 έως τις 29 Ιουλίου οι -σχετικές με την πανδημία- εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής διπλασιάστηκαν!

Λίγοι οι διασωληνωμένοι

Το παρήγορο για την ώρα είναι ότι παραμένει μικρός ο αριθμός των διασωληνωμένων, που αυξήθηκαν από πέντε άτομα σε επτά. Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τα κρούσματα έφτασαν περίπου τα 100, με 21 ασθενείς να βρίσκονται σε νοσηλεία.

Μία άλλη παράμετρος που απασχολεί τους ειδικούς είναι τα μεμονωμένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σε «καθαρές» περιοχές, αλλά και οι «ξαφνικές» εστίες, όπως στην περίπτωση της Καβάλας, στην οποία δεν είχε εμφανιστεί κρούσμα και σήμερα έχουν εντοπιστεί 14. Πονοκέφαλο για τις υγειονομικές Αρχές αποτελούν και τα «ορφανά» κρούσματα, για τα οποία δεν μπορεί να γίνει εύκολα ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η τήρηση των μέτρων είναι μονόδρομος για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστικό ήταν και το πρόσφατο σχόλιο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τις μάσκες και την αυτοπροστασία «Δεν καταλαβαίνω, χρειάζεται ειδική διάταξη, νόμοι, πρόστιμα και ποινές για να κάνουμε το προφανές και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές;», διερωτήθηκε προσερχόμενος στη Βουλή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ