Σάββατο 19/6/2021

Πρόεδρος ΠΙΣ: «Δεν έχουμε επιδείξει συνέπεια μέχρι τώρα γι’ αυτό τα μέτρα έγιναν υποχρεωτικά»

Η αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα και η ασυνέπεια στην τήρηση των μέτρων ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν στο να γίνουν υποχρεωτικά μέτρα, όπως η χρήση μάσκας, ή ο περιορισμός του αριθμού των ατόμων σε συναθροίσεις. Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως η τρέχουσα γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων, δεν υπήρχε την άνοιξη.

«Μας ανησυχεί η αύξηση των κρουσμάτων εδώ και 3-4 εβδομάδες πριν φτάσουμε στα νούμερα τα χθεσινά που άρχισαν να ανησυχούν ακόμα περισσότερο. Παρατηρείται μια γεωγραφική διασπορά των κρουσμάτων η οποία δεν υπήρχε την άνοιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να συνεχίσει εφιστώντας την προσοχή: «Η τάση δεν θα αναστραφεί τις επόμενες βδομάδες. Αν θα αναστραφεί θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά μας και θα φανεί μετά τον 15αύγουστο. Τώρα χρειαζόμαστε συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που δεν έχουμε επιδείξει μέχρι τώρα γι’ αυτό έχει χρειαστεί τα μέτρα αυτά να γίνονται υποχρεωτικά με την έννοια του προστίμου. Αυτό εμάς μας λυπεί βεβαίως».

Όσον αφορά τις διαφορές ανάμεσα στο πρώτο ξέσπασμα του κορωνοϊού και τώρα, ο κ.Εξαδάκτυλος τόνισε: «Το διαφορετικό στην εικόνα σήμερα σε σχέση με όταν ξεκίνησε η πανδημία είναι πως οι άνθρωποι που νοσούν, νοσούν ελαφρύτερα και δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην εντατική θεραπεία. Αυτό οφείλεται στο ότι οι ιοί πάντοτε το καλοκαίρι είναι λιγότεροι επιθετικοί αλλά δεν μπορεί κανείς να υποσχεθεί ότι αυτό θα συμβαίνει σε βάθος χρόνου δηλαδή μετά από 2-3 βδομάδες. Επίσης, η διαφορά με την πανδημία του Μαρτίου στην χώρα μας είναι ότι τώρα έχουμε μια ανοιχτή οικονομία και τον τουρισμό που τον επιθυμούμε και δεν φαίνεται ότι το πρόβλημα προέρχεται από εκεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ