Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Χατζηδάκης: «Μέχρι το 2020 θα έχουν κλείσει και οι 14 ανεξέλεγκτες χωματερές στα νησιά του νότιου Αιγαίου»

Τον κυβερνητικό στόχο να κλείσουν οριστικά και οι 14 ανεξέλεγκτες χωματερές στα νησιά του νότιου Αιγαίου έως το 2022 εξέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της νέας επίσκεψής του στη Σαντορίνη.

Όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης, είναι ντροπή εν έτει 2022 στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας να έχουμε 14 ανεξέλεγκτες χωματερές. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να κλείσουν και υπάρχει πρόοδος. Στόχος μας είναι να έχουν κλείσει όλες μέχρι το 2022 και να μην υπάρχει καμία ανεξέλεγκτη χωματερή στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα», ανέφερε.

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης το κλείσιμο της ανεξέλεγκτης χωματερής του νησιού (ΧΑΔΑ) και την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης για την διαχείριση των απορριμμάτων έως την υλοποίηση της μόνιμης λύσης που είναι η κατασκευή σύγχρονης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη Σαντορίνη υλοποιείται πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο θα καταστήσει το νησί πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ