Νέα μέτρα! Υποχρεωτική μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους των πλοίων (video)

Must Read

Νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοινώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπό το πρίσμα ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο κ.Πέτσας αφού ανακεφαλαίωσε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά, πρόσθεσε ότι τα μέτρα συνοδεύονται με αντίμετρα, όπως η επέκταση αναστολής συμβάσεων που φέρνει ως συνέπεια τη μείωση του τζίρου στις επιχειρήσεις. 

Μετά την αύξηση του αριθμού πληρότητας στα πλοία, η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική και στα… καταστρώματα. Το μέτρο θα ισχύσει από 4 έως και τις 18 Αυγούστου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επιπλέον, παρατείνεται η απόφαση για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα των εργατών γης που έχουν εξέλθει από τη χώρα έως τις 18 Αυγούστου. 

Αναλυτικά ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Η  υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020
  • Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους –περιλαμβανομένων και των εκκλησιών– εκτός από τους χώρους εστίασης.
  • Αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και στα νοσοκομεία έως και τις 15 Αυγούστου
  • Από Δευτέρα έως και τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε γάμους/βαφτίσεις
  • Ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ, μπαρ, κλπ.
  • Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών
  • Αναστολή πτήσεων με Τουρκία και Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία μέχρι και τις 15 Αυγούστου
  • Παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι δεν αποκλείεται να προστεθούν νέα μέτρα εάν γίνει εισήγηση από τους λοιμωξιολόγους που παρακολουθούν την επιδημιολογική πορεία της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This