Φαρμακοποιός δημιούργησε το πρώτο κανάλι για φάρμακα και ασθένειες στο YouTube

Must Read

Ένας νέος φαρμακοποιός Ιωάννης Αλαφάκης δημιούργησε το πρώτο στην Ελλάδα φαρμακευτικό κανάλι, στην πλατφόρμα του YouTube, με την ονομασία PharmaScribe το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία whiteboard και με απλό και κατανοητό τρόπο δίνει χρήσιμες πληροφορίες για πολλές φαρμακευτικές ουσίες αλλά και για ασθένειες.

Ο 35χρονος φαρμακοποιός σπούδασε στην Περούτζια και έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Υγείας στη Ρώμη. Το φαρμακείο του είναι στη Ρόδο και με την ιδέα του αυτή έχει προσελκύσει πάνω από 150.000 ψηφιακούς θεατές που τον παρακολουθούν ανελλιπώς.

Έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα αρκετά επιστημονικά βίντεο τα οποία και έχει φτιάξει ο ίδιος. Τα βίντεο είναι διάρκειας μερικών λεπτών και έχουν πληροφορίες επιστημονικά τεκμηριωμένες. “Για να δημιουργήσει το video για τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χρειάστηκε, όπως λέει, ένα ολόκληρος μήνας δουλειάς”.

“Είναι η δική μου αναζήτηση, λέει ο κ. Αλαφάκης στο f.daily, που στόχο έχει να ενημερώνει τους φαρμακοποιούς, τους φοιτητές αλλά και το κοινό απλά και κατανοητά και με τρόπο που να ξεφεύγει από το επιστημονικό δόγμα για τα φάρμακα και τις ασθένειες. Επιπλέον, θέλω να δώσω ένα πρόσθετο κίνητρο σε κάποιους φοιτητές και να τους εμπνεύσω να ασχοληθούν με την επιστήμη του φαρμάκου”.

Να σημειωθεί ότι η εγγραφή στο κανάλι είναι εντελώς δωρεάν. (Ανθή)

Πηγή: f.daily

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This