Δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός, έχουμε και το φόρο αίματος στην άσφαλτο: «Μεθυσμένος» Ιούλιος με 10 νεκρούς και 577 τραυματίες

Must Read

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στην ενημέρωσή της για τον Ιούλιο, αναφέρει πως σε ολόκληρη την Αττική σημειώθηκαν συνολικά 486 τροχαία ατυχήματα, με 587 παθόντες.

Ειδικότερα τα 10 από αυτά ήταν θανατηφόρα με θλιβερό απολογισμό 10 νεκρούς, τα 9 ήταν σοβαρά με 9 αντίστοιχα σοβαρά τραυματίες, ενώ τα υπόλοιπα 467 ήταν ελαφρότερα μεν, αλλά είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν -ελαφρά- 568 άτομα.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδωνκαι η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 18.332 παραβάσεις, από τις οποίες 777 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 449 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 43 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 2.148 παραβάσεις ορίου ταχύτητας
  • 209 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 249 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 572 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 1.299 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 37 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This