Ανθρωποκυνηγητό στην Κύπρο για τον Ρώσο που μετέφερε τη νιτρική αμμωνία! «Ξύπνησαν» οι μνήμες από τον εφιάλτη του 2011 (video)

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στις Κυπριακές αρχές για τον εντοπισμό του Ρώσου που ζει στην Κύπρο και είχε μεταφέρει 2.750 τόνους νητρικής αμμωνίας στο λιμάνι της Βηρυτού.

Ο Igor Grechushkin που δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν έχει κυπριακή υπηκοότητα, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Teto Shipping με έδρα τη Λεμεσό στην οποία ανήκει και το πλοίο Rhosus στο οποίο φυλασσόταν η νιτρική αμμωνία προτού μεταφερθεί  στις αποθήκες του λιμανιού.

Εγκατέλειψε πλοίο και πλήρωμα

Οι Λιβανέζικες αρχές είχαν κατασχέσει το Rhosus το 2014, με αποτέλεσμα ο Ρώσος να εγκαταλείψει το πλοίο μαζί με το πλήρωμα που αποτελούνταν από 4 Ουκρανούς. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το πλοίο φέρεται να είχε αποπλεύσει με το φορτίο από το Ιράν και είχε προορισμό τη Συρία, όμως σταμάτησε στη Βηρυτό για ανεφοδιασμό. Το λιμενικό του Λιβάνου αν και έθεσε υπό περιορισμό το Rhosus και το πλήρωμά του, δεν προχώρησε σε καταστροφή του επικίνδυνου φορτίου.

Έκρηξη στο Μαρί της Κύπρου με 13 νεκρούς

Έκρηξη στο Μαρί

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ποσότητα νιτρικής αμμωνίας απασχολεί την κυπριακή αστυνομία, καθώς τον Ιούλιο του 2011 μια φονική έκρηξη άφησε πίσω της 13 νεκρούς στο Μαρί της Κύπρου. Σε πλοίο που είχε αποπλεύσει από τι Ιράν με προορισμό τη Συρία, βρέθηκαν 101 κοντέινερς με εκρηκτικά. Με απόφαση του Δημήτρη Χριστόφια, το φορτίο αποθηκεύτηκε σε υπαίθριο χώρο και δεν είχε κατασχεθεί. Λόγως της υψηλής θερμοκρασίας, τα εκρηκτικά αλλοιώθηκαν και σκόρπισαν τον θάνατο. 

https://www.youtube.com/watch?v=CerqW0E00wo

Σύλληψη τρομοκράτη με νιτρική αμμωνία στη Λάρνακα

Το 2015 ένας 26χρονος Λιβανέζος, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολλάχ, συνελήφθη από τις κυπριακές αρχές όταν εντοπίστηκε να έχει στοκάρει 8,5 τόνους νιτρικής αμμωνίας, στο διαμέρισμα που έμενε στη Λάρνακα, στην περιοχή των  Άγιων Αναργύρων. Αποστολή του ήταν να ελέγχει τα κιβώτια με τη νιτρική αμμωνία και η αμοιβή του για κάθε μετάβασή του στο νησί ήταν 3.500 ευρώ. Τα εκρηκτικά καταστράφηκαν και ο Λιβανέζος απελάθηκε μετά από φυλάκιση 3,5 ετών. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This