Σε απεργία διαρκείας κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, αντιδρώντας σε κυβερνητικές παρεμβάσεις στη λειτουργία τους

Must Read

Απεργιακή κινητοποίηση και μάλιστα διαρκείας προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ, με έναρξη το Σάββατο 08/08.  

Ειδικότερα, η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. προχωρά σε απεργία – αποχή διαρκείας από το Σάββατο 08/08/2020, σε συνέχεια καταγγελιών για την τροπολογία που νομιμοποιεί την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων με αποφάσεις Δημάρχων σε υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) που στελεχώνουν και υποστηρίζουν τη λειτουργία των ΚΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Από καθήκοντα «αλλότρια» για όλους τους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.) που στελεχώνουν τα ΚΕΠ, ήτοι, από καθήκοντα άλλων κλάδων ή συναφή με τον κύριο τίτλο σπουδών
  • Από καθήκοντα εξυπηρέτησης πολιτών μέσω του Προγράμματος MyKepLive, για όλους τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ
  • Από καθήκοντα της διαδικασίας χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία σε ισχύ, για όλους τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. αναλυτικά:

«ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Την κατάλυση νομοθετικά, με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν.4714/2020 (148Α ), θεμελιώδους πρόνοιας του Θεσμού των ΚΕΠ και του πλαισίου λειτουργίας του, η οποία απαγόρευε να ανατίθενται «αλλότρια» καθήκοντα στους υπαλλήλους των ΚΕΠ του κλάδου Δ.Υ.Π. για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτά.

Την παράδοση 700 περίπου ΚΕΠ ανά την επικράτεια στη διάθεση των Δημάρχων.

Την ουσιαστικά αναγκαστική κατάργηση του κλάδου Δ.Υ.Π. για πλήθος εργαζόμενων στα ΚΕΠ. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ

Στην αθρόα εισαγωγή χωρίς σχεδιασμό νέων διαδικασιών και προγραμμάτων στα ΚΕΠ, τα οποία αντιμετωπίζουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Στη διαρκή παραπομπή πολιτών στα ΚΕΠ από άλλες υπηρεσίες που έχουν κλείσει τις πόρτες τους στο κοινό. ΖΗΤΑΜΕ – Να καταργηθεί η νέα διάταξη για την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων της παρ. 1 του άρθρου 135 του ν.4714/2020 (148Α ), που ουσιαστικά καταργεί τον κλάδο Δ.Υ.Π. των υπαλλήλων που στελεχώνουν τα ΚΕΠ και γράφει μαύρη σελίδα στα χρονικά του Θεσμού των ΚΕΠ.

Να ξεκινήσει διάλογος και διαδικασίες για την υπαγωγή των ΚΕΠ και των υπαλλήλων του κλάδου Δ.Υ.Π. στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εποπτεύει την οργάνωση και λειτουργία τους.

Να ενισχυθούν άμεσα τα ΚΕΠ με νέο μόνιμο ή μη προσωπικό.

Να δοθούν κίνητρα για την παραμονή των υπαλλήλων του κλάδου Δ.Υ.Π. στα ΚΕΠ.

Να διασφαλιστεί η προστασία προσωπικών δεδομένων με τα κατά νόμο προβλεπόμενα στη λειτουργία του Προγράμματος MyKepLive.

Να διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά online από τα ΚΕΠ η διαδικασία χορήγησης Βεβαίωσης περί Αυτοπρόσωπης Εμφάνισης σε κατέχοντες δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία εν ισχύ, με άμεση εκτύπωση της Βεβαίωσης. Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, στην πλέον καταξιωμένη και επιτυχημένη υπηρεσία του Δημοσίου, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο το κύρος και την αξιοπιστία του Θεσμού των ΚΕΠ καθώς και το δημόσιο συμφέρον, τα οποία υπηρετούμε από την πρώτη μέρα λειτουργίας των ΚΕΠ, διεκδικώντας παράλληλα αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους και εξυπηρέτησης για τους πολίτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο προσαγωγές για τον περίεργο θάνατο 40χρονου στον Ασπρόπυργο

Δεν έχουν βρεθεί σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα ή από όπλο, αλλά υπήρχαν μώλωπες

More Articles Like This