20-9-2020

Το ΥΠΕΞ Αιγύπτου ανακοινώνει συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα!

Φαίνεται πως ζούμε μία ιστορική στιγμή, καθώς ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείο εξωτερικών επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του κόσμου εδώ και λίγες ώρες. Δημοσιεύοντας φωτογραφία από την υπογραφή της συμφωνίας του Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κάνει λόγο για υπογραφή καθαρισμού ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, και χαρακτηρίζει την συμφωνία απολύτως συμβατή με το διεθνές δίκαιο!

Ο Νίκος Δένδιας επιβεβαιώνει την συμφωνία με δήλωσή του πριν από λίγα λεπτά, μιλώντας σαφώς για καθορισμό ΑΟΖ με την Αίγυπτο και πλήρη σεβασμό του δικαίου της θάλασσας στο περιεχόμενο της συμφωνίας! Ενώ ξεκαθαρίζει ότι η παρούσα συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με το μνημόνιο Τουρκίας – Σαράτζ, το οποίο είναι παράνομο και δεν δημιουργεί κανένα τετελεσμένο.

Αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ήδη πάντως στην Τουρκία προκαλούνται μεγάλες αντιδράσεις. Θα σας ενημερώνουμε για ότι νεότερο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ