Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Στην Ελλάδα ζεις, όλα θα τα δεις: Νομιμοποίηση του υπουργείου Υγείας μετά από… 67 χρόνια!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται εδώ και δεκαετίες το υπουργείο Υγείας, ή μάλλον ένα τμήμα του, πήρε βεβαίωση κατασκευής τον προηγούμενο μήνα!

Συγκεκριμένα, η πρώτη αρχιτεκτονική και στατική μελέτη του κτιρίου που στεγάζει σήμερα την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκε το έτος 1939 και προέβλεπε την ανέγερσή του μέχρι και τον 4ο όροφο. Το 1952 μελετήθηκε και κατασκευάστηκε ο 5ος όροφος, αφού προηγήθηκαν κατασκευαστικές τροποποιήσεις και καθαιρέσεις για να συνεχίσει η καθ’ ύψος επέκταση. Σε επόμενη χρονική περίοδο, περίπου το 1969, ακολούθησε η κατασκευή του 6ου ορόφου, επιφάνειας ίσης με αυτή του 5ου.

Ωστόσο, τις ενέργειες για τη νομιμοποίηση του κτιρίου κίνησε το 2020 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας! Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έγιναν δύο διακριτές διαδικασίες: μία για το τμήμα του κτιρίου που υφίσταται μέχρι το 1955 (έως και τον 5ο όροφο) και μία για τον 6ο όροφο και το δώμα που κατασκευάστηκαν μετά το 1955.

Η συνολική διαδικασία ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, οπότε και εκδόθηκε με καθυστέρηση 67 ετών η με αρ. πρωτ. Α3β/ΓΠ οικ 42333/06-07-2020 «Βεβαίωση περί Κατασκευής προ του 1955 του Κεντρικού Κτιρίου του Υπουργείου Υγείας επί της οδού Αριστοτέλους 17 στον Δήμο Αθηναίων». Η προσθήκη του 6ου ορόφου και του δώματος, όπως αναφέρεται στη βεβαίωση, τακτοποιήθηκε με τη χρήση ρύθμισης του Ν. 4495/2017.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ