Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο φέρνει καταιγίδες αλλά και ζέστη με 38άρια

Must Read

Ο καιρός του τριημέρου προβλέπεται ιδιαίτερα ζεστός, με καταιγίδες στα βόρεια τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου, και ενδείξεις για αστάθεια 16 και 17 Αυγούστου.

Για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις για άστατο καιρό στα ορεινά ηπειρωτικά και στη βόρεια Ελλάδα κυρίως τα ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου και για μετά τις 16 με 17 Αυγούστου.

Ο καιρός του τριημέρου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το τριήμερο αναμένεται:

-Παροδική αστάθεια Σάββατο και Κυριακή στη Βόρεια Ελλάδα
-Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός
-Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 6 με 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση τον Δεκαπενταύγουστο
-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές τιμές για την εποχή

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν κατά τόπους και σήμερα Παρασκευή.

Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο και στη Ρόδο.

καιρός

Ο καιρός την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε ορεινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 37, στη Θεσσαλία από 15 έως 38 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν τους 35 και 38 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στο Καρπάθιο 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας ενδέχεται να πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς.

Οι χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

 

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο

Στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα βόρεια.

Οι χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This