Δευτέρα 17/5/2021

Νέο «χτύπημα» του κορωνοϊού σε γηροκομείο: 22 κρούσματα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Σε δεύτερο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται μέσα σε λίγες ημέρες θετικά κρούσματα κορωνοϊού, προκαλώντας συναγερμό τόσο στον οίκο ευγηρίας, όσο και στις Αρχές. Πρόκειται για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και στην οποία διαγνώστηκαν 22 συνολικά κρούσματα.

Πρόκειται για 15 άτομα που φιλοξενούνται στο γηροκομείο και 7 άτομα από το προσωπικό, με 12 εκ των θετικών να νοσηλεύονται (σε καλή κατάσταση), εννέα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και τρεις στο Ιπποκράτειο.

Στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας μιλώντας στο στο GRTimes, είπε πως την Τρίτη «μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους της Εστίας Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου με ήπια συμπτώματα, ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Ο π. Γεώργιος πρόσθεσε πως το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ