Νέο «χτύπημα» του κορωνοϊού σε γηροκομείο: 22 κρούσματα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Must Read

Σε δεύτερο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται μέσα σε λίγες ημέρες θετικά κρούσματα κορωνοϊού, προκαλώντας συναγερμό τόσο στον οίκο ευγηρίας, όσο και στις Αρχές. Πρόκειται για μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και στην οποία διαγνώστηκαν 22 συνολικά κρούσματα.

Πρόκειται για 15 άτομα που φιλοξενούνται στο γηροκομείο και 7 άτομα από το προσωπικό, με 12 εκ των θετικών να νοσηλεύονται (σε καλή κατάσταση), εννέα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και τρεις στο Ιπποκράτειο.

Στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μίλκας μιλώντας στο στο GRTimes, είπε πως την Τρίτη «μια 80χρονη τρόφιμος ανέβασε πυρετό και αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ, οπού διενέργησε τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους της Εστίας Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια, οι 15 ηλικιωμένοι, των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται γύρω στα 80 έτη, μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου με ήπια συμπτώματα, ενώ τα 7 άτομα του προσωπικού βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Ο π. Γεώργιος πρόσθεσε πως το επισκεπτήριο του γηροκομείου είχε απαγορευτεί από τον Μάρτιο, ενώ πλέον οι εργαζόμενοι θα διανυκτερεύουν σε έναν ξενώνα δίπλα στο γηροκομείο, για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This