Εφιαλτικά σενάρια από Βατόπουλο για 1.000 κρούσματα την ημέρα – Εισήγηση νέων μέτρων

Must Read

Εφιαλτικές διαστάσεις μπορεί να πάρει η εξάπλωση του κορωνοϊού, εάν δεν δεν τηρούνται ευλαβικά τα μέτρα, όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι ειδικοί. Μάλιστα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προειδοποίησε για εκτόξευση των κρουσμάτων ακόμα και στον τρομακτικό αριθμό των 1.000 την ημέρα!

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, απέναντι σε αυτή την επιθετικότητα του ιού, τα μόνα όπλα που διαθέτουμε για την ώρα είναι τρία: «Η μάσκα, οι αποστάσεις και η υγιεινή των χεριών».

Ωράρια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει και να αποφεύγει τον συνωστισμό. Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι τα ωράρια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς» είπε στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως θα πρέπει να γίνει έντονη ενημέρωση του κόσμου, ώστε να υιοθετήσει μόνος του τα μέτρα. Προφανώς πρέπει να υπάρχουν κανονισμοί. Πρέπει ο κόσμος να κατανοήσει πως τα μέτρα παίρνονται επειδή είναι αναγκαίο να παρθούν και πρέπει να παίρνονται νωρίς».

Ομως, μια εκτόξευση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων θα προκαλέσει ακόμη πιο επώδυνα μέτρα. «Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων θα υποχρεώσει την Πολιτεία να λάβει σοβαρότερα μέτρα, τα οποία κανείς δεν θέλει!» εξήγησε ο κ. Βατόπουλος και τόνισε: «Τα μαθηματικά μοντέλα λένε πως πάμε για 1.000 κρούσματα την ημέρα, αν ο κόσμος δεν πειθαρχήσει».

Αναφορικά με το ζήτημα των σχολείων, ο καθηγητής Μικροβιολογίας υποστήριξε ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να αποφασιστεί σε συνάρτηση με το πού βρισκόμαστε σε σχέση με τα κρούσματα και εκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This