Κυριακή 13/6/2021

Σκοτσέζικο ντους μας κάνει ο καιρός – Με 40άρια θα μας αποχαιρετήσει ο Άυγουστος

Σκοτσέζικο ντους μας κάνει ο Αύγουστος αφού ο καιρός κάνει νάζια και δεν παραμένει σταθερός.

Μπορεί η ΕΜΥ να εξέδωσε έκτακτο δελτίου καιρού προειδοποιώντας μας ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα παρουσιαστούν έντονα καιρικά φαινόμενα, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, ωστόσο ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος, προβλέπει ότι ο καιρός θα επανέλθει στα κανονικά του την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και η θερμοκρασία θα χτυπήσει 40άρια.

Ο ίδιος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναλυτικά τις προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες:

«ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ 40ΑΡΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Το φετινό καλοκαίρι αν και αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των προηγούμενων ετών, φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί από μια δεύτερη θερμή εισβολή η οποία θα έρθει από την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τουλάχιστον τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ή το πολύ την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Από την προσεχή Παρασκευή και στη συνέχεια σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία σε τιμές πιο ανεβασμένες σε σχέση με τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα την Παρασκευή στα ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 36°C, το Σάββατο τους 37°C, την Κυριακή τους 38-39°C και τη Δευτέρα τους 39-40°C.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο της προσεχούς Κυριακής – Δευτέρας θα είναι το πιο ζεστό με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε υψηλότερες τιμές από τον μέσο όρο για την εποχή, φτάνοντας τοπικά τη Δευτέρα τους 39-40°C και ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο και λίγο παραπάνω.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ