Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

ΟΠΕΚΑ: Επιδόματα μόνο σε γονείς που τα παιδιά τους είναι συνεπείς μαθητές!

Σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης για το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου, καθώς και για το επίδομα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Ειδικότερα, με σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου, η οποία θα κατατεθεί προς διαβούλευση, το υπουργείο προβλέπει πως στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ), θα περιλαμβάνεται, πλέον, η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών δικαιούχων σε σχολείο, ενώ ως προϋπόθεση έχει μπει και η «συνέπεια» του παιδιού-μαθητή στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή να μη μείνει από απουσίες!

Έτσι, από το σχολικό έτος 2020-2021, πέρα από την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών όσων οικογενειών λαμβάνουν τα εν λόγω επιδόματα, απαραίτητη είναι (επι)πλέον και η εξέλιξή τους εκπαιδευτικά, ώστε να μην μένουν την ίδια τάξη.

Πραγματική φοίτηση

Αναλυτικότερα, όσοι έχουν εξαρτώμενο τέκνο για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο, αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το εξαρτώμενο τέκνο δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Επομένως, όσοι καταθέτουν αίτηση για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει, εφόσον έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, να δηλώνουν και το σχολείο όπου πηγαίνουν τα παιδιά τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ