Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Σερβίρει ήθος ο καφετζής στον Πύργο που βρήκε 800 ευρώ σε πάρκινγκ και τα παρέδωσε

Μαθήματα ήθους και τιμιότητας παρέδωσε ένας ιδιοκτήτης καφενείου στην περιοχή Λασταίικα του Πύργου, καθώς δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα 800 ευρώ που βρήκε πεσμένα στην άκρη του δρόμου.

Αντίθετα, έκανε αυτό που του επέβαλε η συνείδησή του, αφού παρέδωσε τα χρήματα στον διευθυντή του σούπερ μάρκετ, στο πάρκινγκ του οποίου είχαν παραπέσει και άρχισαν αμέσως αναζητήσεις για να βρεθεί ο κάτοχος του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, το περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι στον χώρο στάθμευσης γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Πύργου, όπου ο Βασίλης Τάραμας είχε πάει για να ανεφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την επιχείρησή του, όπως συνήθιζε να κάνει σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, την περασμένη Τρίτη, ο ευσυνείδητος καφετζής έμελλε να ζήσει ένα γεγονός που τυχαίνει σπάνια στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Ενώ είχε ολοκληρώσει τις αγορές του και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στο μαγαζί του, τού φάνηκε ότι είδε πεσμένο στο έδαφος έναν μικρό σωρό από χαρτονομίσματα. Η επόμενη κίνησή του ήταν να πλησιάσει κοντά, για να διαπιστώσει αν αυτό που έβλεπε ήταν όντως χρήματα. Τότε, συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι μπροστά του ενδεχομένως να βρισκόταν ένας ολόκληρος… μισθός, που θα μπορούσε να συντηρήσει μια οικογένεια!

Στο γραφείο

Αν και θα μπορούσε να κρατήσει τα χρήματα για λογαριασμό του, το φιλότιμο και η εντιμότητα του κ. Τάραμα δεν του επέτρεψαν ούτε για μια στιγμή να κάνει τέτοιες σκέψεις. Δίχως να το σκεφτεί δεύτερη φορά, άφησε τα ψώνια του σε ασφαλές σημείο και έτρεξε στο γραφείο του διευθυντή του σούπερ μάρκετ, στον οποίο παρέδωσε τον μικρό «θησαυρό» που είχε βρει. Από την καταμέτρηση των χρημάτων βρέθηκε στη συνέχεια ότι ανέρχονταν στο ποσό των 800 ευρώ και ξεκίνησε άμεσα η αναζήτηση του ανθρώπου που τα είχε χάσει. Η πράξη του ιδιοκτήτη καφενείου διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, με πολλούς κατοίκους της περιοχής να εξαίρουν την τιμιότητα και την ευσυνειδησία του.

Πηγή: Espresso

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ