Μεγάλη φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Απειλεί ξενοδοχεία, «άγγιξε» σπίτια! (video)

Must Read

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην περιοχή Αγία Πελαγία Ηρακλείου.

Η φωτιά, η οποία καίει σε χαμηλή βλάστηση, ξέσπασε κοντά σε σημείο με ξενοδοχειακές μονάδες, γεγονός που οδήγησε στην επείγουσα κινητοποίηση 35 πυροσβεστών και 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, υποστηριζόμενων από 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εντείνοντας τις προσπάθειες των ανδρών της υπηρεσίας ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε σπίτια και ξενοδοχεία.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, λίγο πριν τις 15:00 οι φλόγες κινούνταν προς την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, ενώ η φωτιά έφτασε πολύ κοντά και σε σπίτια. Μάλιστα, ένα από αυτά γλίτωσε «στο παρά πέντε» τα χειρότερα, όταν άλλαξε την τελευταία στιγμή η φορά του ανέμου.

Για προληπτικούς λόγους, εξάλλου, έκλεισε τμήμα του οδικού δικτύου που οδηγεί προς τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, ενώ, σύμφωνα πάντα με το το neakriti.gr, τα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και τα υπόλοιπα ΙΧ που κινούνται στην περιοχή, διένυσαν μεγαλύτερη απόσταση για προσεγγίσουν το σημείο της φωτιάς, αφού ο νέος κόμβος Αγίας Πελαγίας παραμένει κλειστός, δυσχεραίνοντας την κατάσταση.

  • Δείτε αποκλειστικό βίντεο από το πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρεί στο σημείο:

https://vimeo.com/452194714

  • Δείτε βίντεο από τις ρίψεις του ελικοπτέρου:

  • Δείτε τη φωτιά να περικυκλώνει σπίτια:

Πυρκαγιά στο Διδυμότειχο

Νωρίτερα, εξάλλου, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ασβεστάδες Διδυμότειχου, στον Έβρο, προς κατάσβεση της οποίας έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τα ΑΠΕ, η φωτιά, η οποία δεν απειλεί τον οικισμό των Ασβεστάδων, καίει σε δύσβατη περιοχή με δυσκολία προσέγγισης, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συντρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(κεντρική φωτό από αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This