Παρασκευή 18/6/2021

Κορωνοϊός: Κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη τη χώρα τα μεσάνυχτα και μάσκες παντού, σκέπτονται οι ειδικοί

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση.

Νέα μέτρα συζητούνται καθημερινά στο τραπέζι των συσκέψεων των ειδικών για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Ένα από αυτά είναι το κλείσιμο των κλείσιμο καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων, τα μεσάνυχτα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς παρατηρείτε ότι πολλοί είναι αυτοί που αφήνουν τα αστικά κέντρα, όπου ισχύει η απαγόρευση, προκειμένου να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους σε άλλους νομούς ή πιο περιφερειακά.

Επίσης, η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, έχει δηλώσει, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι είναι υπέρ της καθολικής χρήσης μάσκας και έχει γίνει η σχετική εισήγηση περί αυτού του μέτρου σε περίπτωση που παρατηρηθεί μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων . Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια. Μη ξεχνάμε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε σε περιοχές με αυξημένο επιδημικό φορτίο και έδειξε ότι έχει αυξημένη αποτελεσματικότητα».

Ο καθηγητής της πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου LSE και σύμβουλος της κυβέρνησης για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος, από την πλευρά του ανέφερε, ότι η έξαρση του ιού στην χώρα μας θα «εξαρτηθεί από την εφαρμογή των μέτρων». «Είναι στο χέρι μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα, είναι πολλοί αυτοί που τα εφαρμόζουν. Αν συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων με καθολικό τρόπο, ενταθούν οι έλεγχοι και αυξηθεί ο αριθμός των τεστ θα μπορέσουμε να ανακόψουμε το δεύτερο κύμα» συμπλήρωσε ο καθηγητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο!

*Φωτογραφία αρχείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ