Βόλος: Ο αρραβώνας που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και η αθώωση του κατηγορούμενου

Must Read

Μία υπόθεση που έγινε θέμα συζήτησης ήταν ο αρραβώνας ενός 16χρονου Ρομά στον οποίο είχαν παρευρεθεί πάνω από 150 άτομα.

Ο αρραβώνας πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου, και ενώ όπως ισχυρίζεται το ζευγάρι και οι συγγενείς, είχαν καλέσει μόνο 55 άτομα, στο γλέντι παρευρέθηκαν σχεδόν οι τριπλάσιοι. Γι αυτό το συμβάν κατηγορούμενος βρέθηκε ο παππούς του ζευγαριού για παραβίαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού και για διατάραξη της κοινής ησυχίας, ωστόσο το γλέντι το είχε αναλάβει ο γιος του κατηγορούμενου οποίος, προς υπεράσπιση του πατέρα του, δήλωσε πως ο 71χρονος άντρας μένει σε σπίτι στον επάνω όροφο από το δικό του και πως στο γλέντι, έφαγε και πήγε στο σπίτι του, για να κοιμηθεί.

Μετά από δύο αναβολές, χθες (27/08/2020), εκδικάστηκε η υπόθεση και το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, έκρινε αθώο τον 71χρονο άντρα. 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ανέφερε ότι ο αριθμός των καλεσμένων ήταν περιορισμένος, περίπου στα 50 άτομα, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν έξω από το σπίτι για να ακούσουν την μουσική και να δουν το γλέντι.

Μάρτυρας στο δικαστήριο παρευρέθηκε και ένας αστυνομικός ο οποίος είχε βρεθεί στο σπίτι, την ώρα του γλεντιού. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, από τις 02:45 καλούσαν συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα, για διατάραξη κοινής ησυχίας και είχαν γίνει ήδη τρεις απόπειρες από την αστυνομία να προσεγγίσουν τον χώρο για λόγους προστασίας της σωματικής τους ακεραιότητας. Ο ίδιος προσέγγισε το σπίτι από απόσταση, παρόλα αυτά κατάφερε να διακρίνει ότι υπήρχαν τουλάχιστον 150 άτομα σε καρέκλες και όρθιοι οι οποίοι δεν τηρούσαν κανένα μέτρο προστασίας.

Ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος ομολόγησε ότι αυτός διοργάνωσε το γλέντι, στο δικαστήριο δήλωσε πως: «Δεν είχα τη δυνατότητα να ταΐσω 150 άτομα», καθώς επίσης και αυτοί οι ίδιοι, δηλαδή οι Ρομά, φοβούνται για τον ιό. Επίσης ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να ακυρώσει τον αρραβώνα γιατί είχε καλεσμένους από την Κύπρο.

Ο 71χρονος παππούς με τη σειρά του, στη απολογία του δήλωσε: «Είμαι 71 χρόνων, σε δικαστήριο δεν έχω ξαναπάει. Ο γιος μου έκανε το κάλεσμα, αυτός τα κανόνισε. Συνέλαβαν εμένα, γιατί το σπίτι είναι στο όνομά μου», και πρόσθεσε λέγοντας «Για το δικαστήριο είναι αδιάφορο αν είναι κάποιος σε μια ομάδα. Στο πλαίσιο του Συντάγματος σεβόμαστε τους νόμους, για να μη γίνει η κοινωνία ζούγκλα. Το κράτος κάνει προσπάθεια, να βάλει μέτρα και σε αυτή την περίπτωση υπήρχε αδιαφορία».

Ωστόσο ο 71χρονος άντρας ήθελε να αναλάβει την ευθύνη του λέγοντας: «Το σπίτι ήταν δικό του και έπρεπε να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, για να μη γίνει το γλέντι».

Το δικαστήριο κήρυξε τον 71χρονο αθώο και διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του γιου του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This