Δευτέρα 21/6/2021

To Airbnb πνέει τα λοίσθια στη Θεσσαλονίκη – Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον της βραχυχρόνιας ενοικίασης (Airbnb) στη Θεσσαλονίκη, όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων απευθύνονται, πλέον, σε μεσίτες, προκειμένου να τα διαθέσουν για μακροχρόνια μίσθωση.

Η κρίση, σε συνδυασμό με την άμεση εξάρτηση του κλάδου από τον τουρισμό, οδηγεί το Airbnb σε πλήρη «παράλυση». Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», κάποιοι ιδιοκτήτες Airbnb μείωσαν έως και 50% τις αρχικές τιμές των διαμερισμάτων τους, λόγω και της αβεβαιότητας που επικρατεί, αλλά ούτε αυτό το μέτρο απέδωσε, παρά το γεγονός ότι δαπάνησαν πολλά χρήματα για ανακαινίσεις και επιπλώσεις διαμερισμάτων.

Αυτή η αδράνεια οδήγησε σε στροφή προς τη μακροχρόνια μίσθωση και μάλιστα με χαμηλές, σχετικά, τιμές ενοικίων. Σημειώνεται ότι κάποιοι πόνταραν στους φοιτητές που θα έρχονταν, ωστόσο ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει ένα διαφορετικό σκηνικό και για τα πανεπιστήμια.

Ο πιστοποιημένος εκτιμητής ακίνητης περιουσίας Κώστας Γεωργάκος, μάλιστα, αναφέρει σχετικά: «Το τελευταίο διάστημα ιδιοκτήτες ακινήτων που τα μίσθωναν με βραχυχρόνια μίσθωση σπεύδουν να αλλάξουν άρον άρον τον τρόπο ενοικίασής τους σε μακροχρόνια. Μόνο την Πέμπτη σε λίγες ώρες 11 ιδιοκτήτες Airbnb μού ανέθεσαν τα ακίνητά τους προς μακροχρόνια μίσθωση».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ