Μαζί έδωσαν Πανελλαδικές, μαζί πέρασαν μια πολύτεκνη μάνα και η 18χρονη κόρη της!

Must Read

Διπλά υπερήφανη η Μαρία Σιαφάρα, καθώς όχι μόνο είδε την 18χρονη κόρη της, Δώρα, να περνά στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, αλλά και η ίδια τα κατάφερε μια χαρά, καθώς… πέρασε στο τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινων πόρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο!  

Η 41χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών, η οποία διαγωνίσθηκε στις φετινές Πανελλήνιες ως απόφοιτη του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης, μίλησε στο ΑΠΕ για την προσπάθειά της, τις αγωνίες και τα διλήμματα που είχε ολόκληρη τη σχολική χρονιά, εάν θα μπορούσε να καταφέρει ως μητέρα να στηρίξει την προσπάθεια της κόρης της που έδινε για πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις και ταυτόχρονα να είναι δίπλα στα μικρότερα παιδιά της οικογένειας, τα οποία είχαν ανάγκη ξεχωριστής φροντίδας και προσοχής.

«Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο ήταν ένας ανεκπλήρωτος πόθος της εφηβείας μου, καθώς το 1996 δεν κατάφερα να εισέλθω στο πανεπιστήμιο», λέει η Μαρία Σιαφάρα, επισημαίνοντας πως έκτοτε το θέμα «υποβιβάστηκε» ως προτεραιότητα στη ζωή της, αφού έκανε οικογένεια και ασχολήθηκε με τη φροντίδα των παιδιών. Όπως τονίζει, στην απόφασή της να ξεκινήσει εκ νέου το σχολείο και να δώσει στο τέλος εξετάσεις, τη στήριξαν με κάθε τρόπο τόσο τα παιδιά όσο και ο σύζυγός της, που εργάζεται ως οδηγός χειριστής στο ορυχείο της ΔΕΗ.

Η καθημερινότητά της ήταν ένας πραγματικός αγώνας μεγάλων αποστάσεων, καθώς σε καθημερινή βάση έπρεπε να μετακινείται από τη Λευκοπηγή Κοζάνης στο Δήμο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα, όπου εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας. «Καθημερινά έκανα 80 χλμ. Τον χειμώνα, με δύσκολες καιρικές συνθήκες, επέστρεφα στο σπίτι για δουλειές της καθημερινότητας και προετοιμασία φαγητού για την επόμενη μέρα καθώς και βοήθεια στα μικρότερα παιδιά, και το βράδυ πήγαινα στο σχολείο», αφηγείται η κ. Σιαφάρα, σημειώνοντας, μάλιστα, πως αυτή ήταν «μια καθημερινή ημέρα, χωρίς άλλα προβλήματα».

Αγρόκτημα με κερασιές

Η Μαρία Σιαφάρα ασχολείται και με τον πρωτογενή τομέα. Το καμάρι της οικογένειας είναι ένα σύγχρονο αγρόκτημα με κερασιές, που η παραγωγή του γίνεται ανάρπαστη στο εμπόριο. «Η επιλογή της Γεωπονίας δεν είναι τυχαία, υπάρχουν σχέδια και σκέψεις στην οικογένεια να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και σε άλλες δυναμικές δενδροκαλλιέργειες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η 18χρονη Δώρα, που το όνειρό της είναι να ασχοληθεί στη συνέχεια με το Θέατρο, επισημαίνει ότι η απόφαση της μητέρας της να ξαναπάει στο σχολείο και να συμμετάσχει στη συνέχεια στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν μια ενέργεια που έδωσε μια ξεχωριστή δύναμη στον καθένα μας ξεχωριστά στην οικογένεια. «Το λέγαμε, το συζητούσαμε με καμάρι και υπερηφάνεια με τους φίλους μας εντός και εκτός σχολείου. Ακόμη και τα μικρότερα αγόρια το ανέφεραν στους δάσκαλους τους στο δημοτικό σχολείο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This