Με λεωφορεία του ΟΑΣΘ στο σχολείο οι μαθητές της Θεσσαλονίκης

Must Read

Η σύμβαση μεταξύ Μητροπολιτικής Επιτροπής και Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τακτοποιεί μεν την μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία με λεωφορεία του Οργανισμού, όμως αναμένεται να πυροδοτήσουν αντιδράσεις μια και η κατάσταση της δημόσιας μετακίνησης στην πόλη είναι τραγική.

Δεδομένης δε και της κατάστασης (λόγω πανδημίας) όπου τα λεωφορεία θα πρέπει να κινούνται με λιγότερο κόσμο ο προβληματισμός είναι μεγάλος και τόσο ο Δήμος όσο και η διοίκηση του ΟΑΣΘ ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα και αντιδράσεις.

Παρόλα αυτά, αποφασίστηκε ότι με λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα μεταφέρονται μαθητές και μαθήτριες που διαμένουν σε περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν γραμμές δημόσιας συγκοινωνίας, οι οποίες εξυπηρετούν τις ανάγκες της μεταφοράς τους από το σπίτι στο σχολείο και πίσω πάλι στο σπίτι.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή, στην τελευταία της συνεδρίαση, ενέκρινε τη διαδικασία για τη χορήγηση σε μαθητές καρτών απεριόριστων διαδρομών που διαθέτει ο ΟΑΣΘ και πληρώνει η Περιφέρεια, ενώ προβλέπεται και η υπογραφή σχετικής σύμβασης με τον Οργανισμό. Σε εξέλιξη, άλλωστε, βρίσκονται οι συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια των μέσων και των δρομολογίων, για την έγκαιρη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών.

Περίπου 1.100 παιδιά

Τα δρομολόγια περιγράφονται στους πίνακες που έχουν δημιουργηθεί με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών για το σχολικό έτος 2020 – 2021, ενώ εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό θα πηγαινοέρχονται στο σχολείο περίπου 1.100 παιδιά. Στο μεταξύ, άλλοι δέκα χιλιάδες μαθητές, τουλάχιστον, θα μεταφέρονται με τα δρομολόγια που εκτελούνται με δημόσιες συμβάσεις, με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί πέρσι για τα έτη 2019, 2020 και 2021.

Την ίδια στιγμή, αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των μαθητών, ώστε να περιορίζεται το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This