Τετάρτη 28/7/2021

«Κλείνουν» τρεις εκκρεμότητες στα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης

Την άμεση δημοπράτηση του εναέριου αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης, του λεγόμενου Flyover, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στη συνάντησή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν μια σειρά από έργα υποδομής, τα οποία αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, η εξέλιξη των σημαντικών οδικών και άλλων υποδομών σε όλη την κεντρική Μακεδονία, τα έργα που κατασκευάζονται με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, αλλά και τα ζητήματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης και τον ΟΑΣΘ.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, που διήρκεσε περισσότερη από μιάμιση ώρα, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Έχουμε δώσει λύσεις σε τρεις σημαντικές εκκρεμότητες, που επί πολλά χρόνια έμεναν στα συρτάρια του υπουργείου. Πρόκειται για έργα ευθύνης της Εγνατία Οδός Α.Ε.: Το ‘ορφανό’ χιλιόμετρο στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και ο δρόμος Θέρμη – Γαλάτιστα. Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται η πρόοδος του Fly Over στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Είμαστε κοντά στη δημοπράτηση του έργου, που θα αναβαθμίσει το συγκοινωνιακό και μεταφορικό έργο στην κεντρική Μακεδονία και θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά τη Θεσσαλονίκη».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ