Τo «έγκλημα» στην Πειραϊκή συνεχίζεται…

Must Read

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το «μπάζωμα» του βυθού στην Πειραϊκή. Καθημερινά «μαούνες» φεύγουν φορτωμένες μπάζα από το Κερατσίνι και τα ρίχνουν έξω από την είσοδο του λιμανιού. Μπάζα που κανείς δεν ξέρει τι στην ευχή είναι, από πού προέρχονται!

Και δεν πάει να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι, να υποβάλλουν μηνύσεις, να στέλνουν εξώδικα! Το «έργο» προχωρά, καθώς η Περιφέρεια (Πατούλης), το υπουργείο (Πλακιωτάκης) και οι πολιτικοί έχουν παραδοθεί στο χρήμα και δεν θέλουν «να χαθούν τα κονδύλια» από την Ε.Ε. Δηλαδή, να μη χάσουμε τα λεφτά, αλλά τσιμέντο να γίνει η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Παραθέτω την επιστολή που έστειλε στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και κοινοποίησε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στον Πειραιώτη υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ο τ. αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πειραιά και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος Γιάννης Σπυράκης:

«Με έκπληξη και οδύνη παρακολουθούμε εδώ και μήνες το έγκλημα που επιτελείται στην Πειραϊκή. Καθημερινά, με ειδικά σκάφη, μεταφέρονται τόνοι από μπάζα κάθε μορφής, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακόμα και εάν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, πράγμα για το οποίο ουδείς ενημερώνει.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων αλλά και την απόφαση του ΣτΕ, τις οποίες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας παρακάμπτει με νομικίστικα τεχνάσματα, το καταστροφικό έργο συνεχίζεται, με πρώτο θύμα τα αρχαιολογικά ευρήματα που ασφαλώς υπάρχουν στον βυθό γύρω από τον Λιμένα Κανθάρου. Είναι γνωστό ότι στον βυθό, έξω απ’ το λιμάνι, υπάρχουν στοιχεία ρωμαϊκών ναυαγίων της εποχής του Σύλλα.

Μας δημιουργείται συνεπώς η απορία και διερωτώμεθα ποιος είναι ο ρόλος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων! Ποιος θα ενδιαφερθεί αν η δική σας υπηρεσία αδρανεί και αδιαφορεί κατά τρόπο εγκληματικό; Λυπούμεθα αλλά διαπιστώνουμε οδυνηρή ασέβεια μιας τόσο νευραλγικής και πολύτιμης κρατικής υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πώς μπορείτε και ανέχεστε εσείς, οι κατά νόμον θεματοφύλακες, της περιουσίας του πολιτισμού μας, την οφθαλμοφανή πλέον απειλή καταστροφής ακόμη και του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλέους, που γειτνιάζει με την επίμαχη περιοχή; Δεν αναφερόμαστε στη γραφικότητα της Πειραϊκής Χερσονήσου και στις “μπαζωμένες αναμνήσεις μας”, αλλά επισημαίνουμε ότι με την ανοχή σας κάποιοι θα τη μετατρέψουν σε σταθμό αυτοκινήτων και ανυψωτικών μηχανημάτων και διαμετακομιστικό κόμβο με το εφεύρημα της θανούσης κρουαζιέρας.

Περιοριζόμαστε στην επίκληση της όποιας ευαισθησίας και καθήκοντος υπάρχει στην υπηρεσία σας και σας καλούμε να παρέμβετε ώστε να διασωθεί ό,τι έχει απομείνει από την επέλαση του τσιμέντου, την οποία δυστυχώς επέτρεψαν με την ψήφο τους άφρονες βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Δεν ελπίζουμε σε αποτέλεσμα, αλλά ας υπάρχει ως στοιχείο στην υπόθεση…

Ακίς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This