Ετοίμαζαν μαζική απόδραση με ομηρεία από τις φυλακές της Κέρκυρας! Η αντιτρομοκρατική ξετρύπωσε όπλα και απέτρεψε τα χειρότερα

Must Read

Στο παρά πέντε απετράπη, από την Αντιτρομοκρατική, ομαδική απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας.

Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής, ότι «κάτι μεγάλο ετοιμάζεται» στις φυλακές Κέρκυρας, σχεδιάστηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση στις πτέρυγες Ζ και Ε,  υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας και του αστυνομικού διευθυντή του νησιού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια, ναρκωτικά, αυτοσχέδια μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην έρευνα που έγινε σε κοινόχρηστους χώρους και κελιά, παρουσία της διευθύντριας του καταστήματος κράτησης και της αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Κέρκυρας,  εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

– Επιμελώς κρυμμένα σε μεταλλική επιφάνεια σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, μαχαίρι και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ναρκωτική ουσία, πιθανόν ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού μικτού βάρους 9,1 γραμμαρίων.

– Επιμελώς κρυμμένα μέσα σε τοίχο σε κοινόχρηστο χώρο: Πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων, γεμιστήρας με 7 φυσίγγια και σιγαστήρας.

– Σε κελιά και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους: Τρία αυτοσχέδια τσιγάρα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα και φορτιστής, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 ακουστικά handsfree και καλώδιο φόρτισης (usb).

– Επίσης, στον προαύλιο χώρο, μέσα σε παπούτσι άγνωστου κρατουμένου, βρέθηκαν 19 αυτοσχέδιες συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρος 9 γραμμαρίων και 2 ξύλινα ρόπαλα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ φυλακισμένων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής. Τα όπλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα είχαν τοποθετηθεί σε άνοιγμα στον τοίχο ενώ γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε βοήθεια από σωφρονιστικό υπάλληλο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να σχεδιαζόταν ομαδική απόδραση κρατουμένων, η οποία μάλιστα θα γινόταν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εξηγούν ότι οι κρατούμενοι που θα χρησιμοποιούσαν τα όπλα δεν θα ρίσκαραν να μείνουν κρυμμένα για πολύ καιρό τα πιστόλια. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν για να κρατήσουν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους με σκοπό την απόδραση.

Υπενθυμίζεται ότι από τις φυλακές της Κέρκυρας, όπου κρατείται έχοντας πρωτοδίκως καταδικαστεί για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, είχε επιχειρήσει πρόσφατα να αποδράσει ο Αλβανός Ιμπραχίμ Μπραχιμάι.

Η ανακοίνωση και τα ερωτηματικά για τα όπλα

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία διερωτάται «πώς, πότε, από ποιους και για ποιους μπήκαν τελικά τα όπλα στην φυλακή της Κέρκυρας;». Αναλυτικά η ανακοίνωση γράφει: «Η έρευνα που διεξήχθη  στο Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας από ντόπιες αστυνομικές δυνάμεις, τα ΕΚΑΜ και την ΔΑΕΕΒ είναι από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός. Τα ευρήματα ωστόσο, ειδικότερα τα δύο πιστόλια και ο σιγαστήρας, την αναδεικνύουν σε μια τεράστια επιτυχία για τις υπηρεσίες που την διεξήγαγαν. Η επιτυχία όμως είναι η μία όψη του ιδίου νομίσματος, με την άλλη όψη να είναι η αποτυχία. Εν προκειμένω η άλλη όψη του νομίσματος έχει να κάνει με την δική μας προγενέστερη υπηρεσιακή αποτυχία, αφού για να μπουν όπλα σε μια φυλακή προφανώς ακυρώθηκαν όλα τα μέτρα, το πλαίσιο ελέγχου, οι γραμμές άμυνας και τα όποια ενδεχομένως μέσα είχαν προ τούτω διατεθεί. Η Ομοσπονδία μας με αυτό ακριβώς το πνεύμα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της εισαγωγής των όπλων και θα συμμετάσχει, είτε της ζητηθεί είτε όχι, με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να απαντηθούν τα παρακάτω ερωτήματα:Πώς, πότε, από ποιους και για ποιους μπήκαν τελικά τα όπλα στην φυλακή της Κέρκυρας; Από τις μέχρι τώρα πάντως πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, τον τρόπο και τη διαδικασία διεξαγωγής της, αλλά κυρίως με βάση τον αριθμό των υπολοίπων ευρημάτων, θεωρούμε πως σίγουρα θα μπορούσε να γίνει και καλύτερα. τέλος, σχετικά με τη συμμετοχή της αντιτρομοκρατικής στην έρευνα, χωρίς να είμαστε σε θέση να αποκλείσουμε την όποια εκ των έσω πληροφορία, θα επαναλάβουμε πως η τεχνολογία είναι ένας πειρασμός και «ανάγκη» και για την κοινωνία των εγκλείστων. Μπορεί για αυτούς που την κατέχουν να αποτελεί ένδειξη δύναμης και υπεροχής, ενίοτε όμως μπορεί να γίνει και πολύ «μαρτυριάρα». Τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας με τη δυνατότητα επικοινωνίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook έχουν αμφίδρομο κόστος. Ελπίζουμε να έχουν και για όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο ενεπλάκησαν στην εισαγωγή των όπλων στην φυλακή της Κέρκυρας και να αποκαλυφθούν».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This