Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων

Must Read

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του νόμου Πεπονή εμφανίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Το βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης θα είναι η διενέργεια γραπτού πανελλήνιου διαγωνισμού που θα κάνει το ΑΣΕΠ στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε ακόμα: ΑΣΕΠ: Έρχονται επαναστατικές αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο

Τα ψυχοσωματικά τεστ θα έρχονται σε δεύτερο στάδιο, όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι το ΑΣΕΠ θα χρησιμοποιήσει και όλα τα νέα ψηφιακά δεδομένα, ώστε να συγκεντρώνει αμέσως όλα τα προσόντα των υποψηφίων.

Ο πρώτος διαγωνισμός υπολογίζεται να είναι έτοιμος το πρώτο τρίμηνο του 2022. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο νόμος Πεπονή, που πρωτοεμφανίστηκε πριν από 25 χρόνια, έλυσε το θέμα της αμφισβήτησης των διορισμών, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα του χρόνου των διορισμών που καθυστερούν, ενώ οι διαδικασίες αποκλείουν και νέους ανθρώπους.

Οι γραπτές δοκιμασίες θα διεξάγονται ηλεκτρονικά για το σύνολο των μόνιμων θέσεων, στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων (σε συνεργασία του ΑΣΕΠ με τα υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για διαχειριστικά θέματα, όπου απαιτείται) και θα περιλαμβάνουν τρία μέρη: Γνωστικά πεδία, Δεξιότητες, Προσωπικότητα.

Η δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις των γνωστικών πεδίων (σε πόσα και ποια) εναπόκειται στη βούληση των υποψηφίων, ανάλογα με την προτίμηση θέσεων που θα δηλώνουν, ενώ οι δοκιμασίες δεξιοτήτων και προσωπικότητας θα είναι κοινές για όλους τους υποψηφίους ανά κατηγορία εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στα ίδια «θέματα» στις δεξιότητες και στην προσωπικότητα, ενώ θα διαφοροποιούνται τα θέματα στα γνωστικά πεδία (ενδεικτικά: πληροφορικοί, λογιστές, ελεγκτές κ.λπ.). Οι ερωτήσεις που θα αφορούν τα γνωστικά πεδία θα προκύπτουν, κατόπιν κλήρωσης με ειδικό λογισμικό, από ένα σύνολο ερωτήσεων που απαρτίζουν την Τράπεζα Θεμάτων, την ευθύνη της οποίας έχει το ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This