Πως θα λειτουργήσει το ΑΠΘ και τι θα γίνει με τα πολυμελή τμήματα

Must Read

«Είμαστε πανέτοιμοι για το επόμενο εξάμηνο» λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, προαναγγέλλοντας τον τρόπο που θα λειτουργήσει το πανεπιστήμιο, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις φοιτητών και γονέων.

Η ανησυχία είναι έντονη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ως εκ τούτου οι διευκρινίσεις θεωρήθηκαν απαραίτητες από τον Νίκο Παπαϊωάννου.

«Για όσα τμήματα έχουν εγγεγραμμένους ανά μάθημα πάνω από 50 φοιτητές, τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ για τμήματα ή μαθήματα με μικρότερο αριθμό εγγεγραμμένων φοιτητών τα μαθήματα θα γίνονται υποχρεωτικά διά ζώσης τηρώντας όλα τα μέτρα. Επίσης, συστήνεται για τα πολυμελή τμήματα να δημιουργούνται μικρότερες ομάδες και να γίνονται φροντιστηριακά μαθήματα δια ζώσης σε τακτά χρονικά διαστήματα» τόνισε ο πρύτανης.

Υποχρεωτικά διά ζώσης θα διεξάγονται εργαστήρια, κλινικές και τα φροντιστηριακά μαθήματα που προβλέπονται από τα προγράμματα σπουδών, ενώ υποχρεωτική θα είναι και η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πανεπιστημίου. Η μη χρήση της στα εργαστήρια θα συνεπάγεται την απουσία του φοιτητή.

Τέλος, ένα από τα βασικά ζητήματα, για τα οποία ενημέρωσε ο πρύτανης τον πρωθυπουργό, ήταν το σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ΑΠΘ, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση του κτιρίου των παραπληγικών, την ανάπτυξη κέντρων και δράσεων για την έρευνα, τη διεύρυνση των συνεργειών με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΑΠΘ και τη δημιουργία ειδικού οργανισμού, ο οποίος θα αναλάβει τη φύλαξη του πανεπιστημίου προκειμένου να μην ανατίθενται σε εργολάβους οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This