Προμελετημένο το έγκλημα! Ποιοι έκαναν «στάχτη» τη Μόρια και ποιοι βαφτίζουν προβοκάτσια την -πιθανή- τουρκική συμμετοχή; (εικόνες και video)

Must Read

Μπορεί κανείς να μην το λέει ανοιχτά, εκτός από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όμως η αλήθεια είναι ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην Μόρια κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Με λίγα λόγια η Μόρια καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από οργανωμένο σχέδιο με αποτέλεσμα σχεδόν 13.000 μετανάστες (μεταξύ των οποίων πολλοί θετικοί στον κορωνοϊό) να κινούνται ανεξέλεγκτα και να μην μπορούν να εντοπιστούν.

Ο Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για τρείς ταυτόχρονες πυρκαγιές και για πολλά εύφλεκτα υλικά που βρέθηκαν μέσα στον καταυλισμό. Εξαιρετικά προσεκτικός απέφυγε να κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια εμπρησμού όμως ήταν ηλίου φαεινότερο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=tmtfIGDq-4k&feature=emb_logo

Από την πλευρά του Ο Μ. Φραντζέσκος (Αντιδήμαρχος Πολιτικής προστασίας Μυτιλήνης) δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ότι η πυρκαγιά ήταν προμελετημένη και ότι κανείς δεν θα φύγει από το νησί!

Ξενόφερτη «εμπλοκή» με συνταγή Έβρου;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ψιθυρίζουν ότι οι γείτονές μας, εμπλέκονται σε αυτήν την τεράστια πυρκαγιά μια και τα δείγματα γραφής τους δεν αποκελίουν αυτό το σενάριο, αν θυμηθούμε τις προσπάθειες τους να «βοηθήσουν» μετανάστες να μπουν στην Ελλάδα μέσω Έβρου. Από το Μέγαρο Μαξίμου ακούστηκε δειλά-δειλά η λέξη «προβοκάτσια» κάτι που δείχνει οτι στο τραπέζι έχει πέσει και η εμπλοκή των Τούρκων πρακτόρων σε αυτήν την… ανεξήγητη πυρκαγιά

Και κάπως έτσι τα χειρότερα σενάρια για την Μόρια πήραν, την νύχτα, σάρκα και οστά! Ο καυταλισμός παραδόθηκε στις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έτρεχαν και δεν έφταναν προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές (και δέχονταν κι επιθέσεις από αλλοδαπούς), ενώ χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα βουνά. Ανάμεσά τους και θετικοί στον κορωνοϊό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της.

Επίσης, ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής Κυβέρνησης.

Οι κάτοικοι και οι Αρχές του νησιού είναι σε απόγνωση μια και αφενός δεν γνωρίζουν πόσου και που βρίσκονται οι φορείς του κορωνοϊού και αφετέρου διότι δεν ξέρουν τι θα κάνουν με τους κατοίκους αυτής της «πολιτείας» οι οποίοι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι στο νησί.

Όπως και να έχει το θέμα  στη σύσκεψη στο Μαξίμου  εξετάζεται και το σενάριο του εξωγενούς παράγοντα ενώ  δόθηκε εντολή να ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της ΕΥΠ! Για το λόγο αυτό αφενός στη σύσκεψη συμμετείχαν τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο της ΕΥΠ μεταβαίνει στο νησί μαζί με τους Υπουργούς Μηταράκη και Θεοδωρικάκο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This