Πύρινη κόλαση στην Κερατέα! Εκκενώνονται Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκια και μικροί οικισμοί – Κάηκαν σπίτια (video)

Must Read

Τρόμος επικρατεί στην περιοχή της Κερατέας μετά την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε δασική περιοχή στην περιοχή Φέριζα. 

Η έκταση της φωτιάς αλλά και οι δυνατοί άνεμοι που αποτελούν κίνδυνο για την εξάπλωση του πύρινου μετώπου, οδήγησε στην εκκένωση οικισμών αλλά και του οικοτροφείου «Αργώ» που φιλοξενεί 30 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές καλούν τους κατοίκους της περιοχής να κατευθυνθούν προς την θάλασσα, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.  

Μέχρι στιγμής, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος αλλά και η Μόγριζα, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν επίσης η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια και η Δροσιά.

https://www.youtube.com/watch?v=jjjex4MW3MM

Οι φλόγες έφτασαν ήδη σε αρκετά σπίτια, γι αυτό και άνδρες της αστυνομίας ενημερώνουν πόρτα – πόρτα τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους. Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Αναβύσσου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου, η περιοχή δεν έχει τεθεί ακόμα σε έλεγχο, ενώ η φωτιά έχει περάσει μέσα σε αυλές αλλά δεν είναι γνωστό ακόμα το μέγεθος των ζημιών.

«Να εκκενωθεί άμεσα! Αμεσα! Όλα τα άλλα τα λέμε μετά», τόνισε ο δήμαρχος κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να αφήσουν τα σπίτια τους. «Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές», τόνισε.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Μήνυμα από το «112»

Την ίδια στιγμή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα για άμεση εκκένωση  των οικισμών «Αγιος Παντελεήμονας» και «Αρης Σαρωνίδας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This