Τρίτη 3/8/2021

Σαν να παρέμειναν κλειστά: 94% κάτω ο τζίρος των τουριστικών πρακτορείων φέτος!

«Κατάρρευση» του τζίρου των ταξιδιωτικών γραφείων κατά τη φετινή χρονιά, δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων ήταν μειωμένος κατά 94%, ως αποτέλεσμα της αρνητικής επίδρασης που είχε η πανδημία στις τουριστικές ροές στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FedHATTA, Λύσανδρο Τσιλίδη, τα τουριστικά γραφεία έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα στους τζίρους τους, όπως και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος, εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια.

«Εμείς, στη FedHATTA, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, προχωράμε σε διεθνείς συνεργασίες για την ανάδειξη των ελληνικών προορισμών και την ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μας παγκοσμίως.
Παράλληλα, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλα τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας, προσπαθώντας με τις παρεμβάσεις μας στην Πολιτεία, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες μας, να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, αλλά και ανάπτυξη του τομέα μας», προσέθεσε.

(φωτό: αρχείο)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ