Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου «πνίγεται» στα προβλήματα και οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα

Must Read

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με περίσσιο θράσος να δημιουργήσει μια εξιδανικευμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, το υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου καταρρέει καθημερινά ολοένα και περισσότερο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», το νοσοκομείο που εξυπηρετεί τους πολίτες ολόκληρου του νομού Ευρυτανίας παρουσιάζει ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως πνευμονολόγου και ουρολόγου. Συγκεκριμένα, ο μοναδικός πνευμονολόγος τον οποίο απασχολούσε η νοσοκομειακή μονάδα πήρε τον περασμένο Οκτώβριο μετάθεση για την Αθήνα και ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί, ενώ και ο ουρολόγος πήρε μετάθεση πριν από λίγους μήνες για τα Τρίκαλα, οπότε η θέση παραμένει κενή έως σήμερα.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς δεν σταματούν εκεί, καθώς η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου υπολειτουργεί με μονάχα δύο παθολόγους, οι οποίοι, οπλισμένοι με υπομονή, ξεπερνούν καθημερινά τις δυνατότητες και τα όριά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά. Σε περίπτωση που ένας από τους δύο χρειαστεί να πάρει άδεια, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο απελπιστική, αφού ολόκληρη πτέρυγα λειτουργεί με έναν γιατρό!

Τεράστιες ελλείψεις παρατηρούνται και σε υγειονομικό υλικό και οι γιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα φάρμακα με το σταγονόμετρο!

Μάλλον τα προβλήματα αυτά είναι αμελητέα για την Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως φαίνεται, δεν… ιδρώνει το αυτί τους και, αντί να δώσουν λύση και να στελεχώσουν το μοναδικό νοσοκομείο ενός ολόκληρου νομού, αρκούνται σε βαρύγδουπες δηλώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This