Δευτέρα 21/6/2021

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου «πνίγεται» στα προβλήματα και οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με περίσσιο θράσος να δημιουργήσει μια εξιδανικευμένη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, το υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου καταρρέει καθημερινά ολοένα και περισσότερο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας», το νοσοκομείο που εξυπηρετεί τους πολίτες ολόκληρου του νομού Ευρυτανίας παρουσιάζει ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως πνευμονολόγου και ουρολόγου. Συγκεκριμένα, ο μοναδικός πνευμονολόγος τον οποίο απασχολούσε η νοσοκομειακή μονάδα πήρε τον περασμένο Οκτώβριο μετάθεση για την Αθήνα και ακόμα δεν έχει αντικατασταθεί, ενώ και ο ουρολόγος πήρε μετάθεση πριν από λίγους μήνες για τα Τρίκαλα, οπότε η θέση παραμένει κενή έως σήμερα.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς δεν σταματούν εκεί, καθώς η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου υπολειτουργεί με μονάχα δύο παθολόγους, οι οποίοι, οπλισμένοι με υπομονή, ξεπερνούν καθημερινά τις δυνατότητες και τα όριά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά. Σε περίπτωση που ένας από τους δύο χρειαστεί να πάρει άδεια, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο απελπιστική, αφού ολόκληρη πτέρυγα λειτουργεί με έναν γιατρό!

Τεράστιες ελλείψεις παρατηρούνται και σε υγειονομικό υλικό και οι γιατροί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τα φάρμακα με το σταγονόμετρο!

Μάλλον τα προβλήματα αυτά είναι αμελητέα για την Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη διοίκηση και το υπουργείο Υγείας, καθώς, όπως φαίνεται, δεν… ιδρώνει το αυτί τους και, αντί να δώσουν λύση και να στελεχώσουν το μοναδικό νοσοκομείο ενός ολόκληρου νομού, αρκούνται σε βαρύγδουπες δηλώσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ