Κυριακή 20/6/2021

Κορωνοϊός: Διχασμός επιστημόνων-Μαξίμου για την καθολική χρήση μάσκας…!Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα, αλλά και φόβο για…ξεσηκωμό

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχει θέσει τις υγειονομικές αρχές της χώρας η χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων του φονικού ιού, η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.Τα 372 κρούσματα αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε περισσότερα από 300 κρούσματα σε 24 ώρες.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους στην Αττική και να ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης στις 18:00.

Αθήνα

Ωστόσο, για την καθολική χρήση μάσκας, αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη ανάμεσα στους επιστήμονες και το Μαξίμου, καθώς οι μεν πρώτοι σκέφτομαι την δημόσια υγεία, ενώ οι δεύτεροι τον…«ξεσηκωμό», που λαμβάνει ήδη διαστάσεις μιας και οι αρνητές μέρα με την μέρα γιγαντώνονται…!

Μόλις πριν απο λίγες ώρες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως δεν είναι στο τραπέζι η καθολική χρήση μάσκας. «Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο» είπε ο κ. Πέτσας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων θετικό γεγονός. «Τις ημέρες που υπάρχουν πολλά κρούσματα είναι από συγκεκριμένες εστίες, όπως η περίπτωση των Γιαννιτσών» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συμπλήρωσε: «Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς. Αν περάσουμε αυτό το στάδιο, θα μπορούμε να ησυχάσουμε».

Πέτσας

Το ρεκόρ πάντως των 372 κρουσμάτων την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στη χώρα προκαλεί φόβο. Τα μισά περίπου, προέρχονται από τρεις γνωστές συρροές κρουσμάτων, καθώς συνολικά 164 κρούσματα αφορούν το εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά, ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, ενώ αρκετά (20) αφορούν συρροές προηγούμενων ημερών. Εξαιτίας των κρουσμάτων στο εργοστάσιο των Γιαννιτσών, αποφασίστηκαν τοπικά lockdown στους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς και Πιερίας, όπου προέρχονται οι εργαζόμενοι της κονσερβοποιίας, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις για νέο περιορισμό ατόμων σε συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους και στην Αττική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ