Παρασκευή 18/6/2021

Ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να μεταβεί σε σχολείο με θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μια εκπαιδευτικός σε δημοτικό  σχολείο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε θετική τον κορωνοϊό. Η γυναίκα, που έχει ήπια συμπτώματα, ενημέρωσε τη Διεύθυνση του σχολείου και αυτή με τη σειρά της τον Δήμο και τον ΕΟΔΥ. Και κάπου εκεί, ξεκινούν «τα ωραία»…

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να μεταβεί στο σημείο, στο σχολείο δηλαδή, με τη δικαιολογία πως η δομή είναι… μικρή! Κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει καν η ιχνηλάτηση των επαφών της εκπαιδευτικού.

«Μέχρι αυτή την ώρα ο ΕΟΔΥ δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η ιχνηλάτηση των επαφών της δασκάλας. Όπως έμαθα ξεκίνησαν να τους λένε διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι πως δεν είναι μεγάλη η δομή κλπ.», κατήγγειλε στο newsit.gr ο Δήμαρχος της πόλης.

Για να συνεχίσει: «Εμείς ως Δήμος κάναμε με συνεργείο την απολύμανση του σχολείου. Η δομή δεν είναι μικρή, όπως λένε, μιλάμε για 250 μαθητές και τις οικογένειες τους. Οι εκπαιδευτικοί και όσοι εργάζονται στο σχολείο είναι πάνω από 25 άτομα. Όπως έμαθα από το διευθυντή όλοι φορούσαν μάσκες από την πρώτη κιόλας μέρα που άνοιξε το σχολείο, ενώ ήδη κάποιοι δάσκαλοι έχουν κάνει το τεστ από χθες, ωστόσο είναι νωρίς ακόμα. Από Δευτέρα θα δείξει τι και πως».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ