Παρασκευή 18/6/2021

Φιάσκο Κεραμέως με την «καραντίνα» παιδιών σε «ειδικό χώρο»

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει πια για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, με τις συζητήσεις και τις εντάσεις να μη λένε να κοπάσουν, κυρίως σε ότι αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές. Μάλιστα, τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας, έχουν προκαλέσει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις, αυτή τη φορά και από εκπαιδευτικούς.

Δείτε ακόμα: Μόνο μια μάσκα θα δοθεί στα παιδιά την πρώτη μέρα, παρά την πολύβουη καμπάνια

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όποιο παιδί (ακόμα και νηπιαγωγείου) αρνείται να φορέσει τη μάσκα του, ή έχει συμπτώματα, θα περιορίζεται σε… ειδικό χώρο και θα έρχεται ο γονέας να το παραλάβει.

Το θέμα είναι ότι στα ελληνικά σχολεία και ειδικά στα νηπιαγωγεία, δεν υπάρχουν καλά-καλά αίθουσες να κάνουν μάθημα τα παιδιά, όχι να έχουν και «ειδικούς χώρους» που εμπνεύστηκε η κ.Κεραμέως.

Χώρια που θα χρειάζεται και συνοδός για το παιδί που θα μπει σε αυτή την άτυπη… καραντίνα μέχρι να το παραλάβει ο κηδεμόνας του. Έχουμε τόσους πολλούς εκπαιδευτικούς δηλαδή που θα περισσεύουν κιόλας; Και θα κάνουν και τα πάντα; Διδασκαλία, επιτήρηση, συνοδεία;

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τι μάσκες

Η ΚΥΑ μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με αυτήν, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία.

Εφόσον είναι ανήλικος (;;;), θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του.

Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ