Φιάσκο Κεραμέως με την «καραντίνα» παιδιών σε «ειδικό χώρο»

Must Read

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει πια για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, με τις συζητήσεις και τις εντάσεις να μη λένε να κοπάσουν, κυρίως σε ότι αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές. Μάλιστα, τα όσα αναφέρει η ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας, έχουν προκαλέσει ακόμα περισσότερες αντιδράσεις, αυτή τη φορά και από εκπαιδευτικούς.

Δείτε ακόμα: Μόνο μια μάσκα θα δοθεί στα παιδιά την πρώτη μέρα, παρά την πολύβουη καμπάνια

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όποιο παιδί (ακόμα και νηπιαγωγείου) αρνείται να φορέσει τη μάσκα του, ή έχει συμπτώματα, θα περιορίζεται σε… ειδικό χώρο και θα έρχεται ο γονέας να το παραλάβει.

Το θέμα είναι ότι στα ελληνικά σχολεία και ειδικά στα νηπιαγωγεία, δεν υπάρχουν καλά-καλά αίθουσες να κάνουν μάθημα τα παιδιά, όχι να έχουν και «ειδικούς χώρους» που εμπνεύστηκε η κ.Κεραμέως.

Χώρια που θα χρειάζεται και συνοδός για το παιδί που θα μπει σε αυτή την άτυπη… καραντίνα μέχρι να το παραλάβει ο κηδεμόνας του. Έχουμε τόσους πολλούς εκπαιδευτικούς δηλαδή που θα περισσεύουν κιόλας; Και θα κάνουν και τα πάντα; Διδασκαλία, επιτήρηση, συνοδεία;

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τι μάσκες

Η ΚΥΑ μεταξύ άλλων προβλέπει ότι η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με αυτήν, σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας (μη ιατρικής ή ιατρικής/χειρουργικής), δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία.

Εφόσον είναι ανήλικος (;;;), θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του.

Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This