Τετάρτη 23/6/2021

Μόνο μια μάσκα θα δοθεί στα παιδιά την πρώτη μέρα, παρά την πολύβουη καμπάνια

Τη στιγμή που η υπουργός παιδείας έχει ξεκινήσει περιοδεία σε σχολεία ανά την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσει και να πείσει εκπαιδευτικούς και γονείς για την αναγκαιότητα της μάσκας, οι μαθητές την πρώτη ημέρα που θα χτυπήσει το κουδούνι θα βρουν στα θρανία τους μόνο μια υφασμάτινη μάσκα. 

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες για απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση δεν κατάφερε να τηρήσει όσα με πείσμα υποστήριζε ότι έχει καταφέρει έως τώρα, αφού το μείζον θέμα της μάσκας φαίνεται να πέφτει στο κενό από την πρώτη κιόλας μέρα. 

Η παραγωγή ξεκίνησε την Τρίτη

Η παραγωγή σύμφωνα με τον Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικκαίων ο οποίος μίλησε στο newsit.gr, ξεκίνησε μόλις 3 ημέρες πριν, ενώ τα μετά τα αρχικά σχέδια για δωρεάν διανομή στα δημόσια σχολεία, τελικά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και στα ιδιωτικά. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, «κάθε μαθητής την Δευτέρα θα παραλάβει από μια μάσκα, άλλες δυο μέχρι το τέλος της εβδομάδας και στη συνέχεια θα τρέξουμε κι έναν επιπλέον διαγωνισμό για 1 εκατομμύριο μάσκες αμέσως μετά. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι στο θέμα της παραγωγής. Κάθε μέρα μας παραδίδονται τουλάχιστον 600 χιλ μάσκες. Τις πρώτες τις στείλαμε στα νησιά και σε όλη την Μακεδονία, σήμερα στέλνουμε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και οι τελευταίες που θα της παραλάβουμε τις επόμενες ώρες θα τροφοδοτήσει την Αττική. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε προβλήματα στις παραδόσεις και πως όλα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει».

Να υπενθυμίσουμε, ότι χθες η κ. Κεραμέως, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Happy Day» με την Σταματίνα Τσιμτσιλή, διαφημίζοντας τα παγουρίνο που θα δοθούν στους μαθητές, ενώ όταν ρωτήθηκε για το εάν θα διανεμηθούν μάσκες στα παιδιά ίδιες με εκείνη που φορούσε η ίδια, η υπουργός έχασε προς στιγμήν τη ροή του λόγου της και δυσκολεύτηκε τόσο να απαντήσει που με δυσκολία καταλάβαμε τη σύνταξη των προτάσεων της…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ