ΜΑΤ στη Λέσβο και οχήματα εκτόξευσης νερού σε επιφυλακή, εν μέσω ανοικοδόμησης της «νέας Μόριας»

Must Read

Στο Καρά Τεπέ, σε πεδίο βολής του στρατού συνολικής έκτασης 128 στρεμμάτων, θα μεταφερθούν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έμειναν άστεγοι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 08/09 στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης, ελικόπτερα μεταφέρουν σκηνές στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί σε μια νέα «Μόρια». Παράλληλα, κατέφθασαν από την Αθήνα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τις κλούβες των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το Καρά Τεπέ στη Μόρια, ενώ θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού στάθμευσαν στη βάση της Πυροσβεστικής στο Καρά Τεπέ. Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στο νησί με πτήσεις αεροπλάνων τύπου C-130.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης προειδοποιεί με ανακοίνωσή του πως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να ακυρωθεί η επιλογή αυτή που θέτει σε κίνδυνο την εθνική άμυνα της πατρίδας μας και τη δημόσια υγεία του τόπου.

Ό,τι είναι δυνατόν

«Η προσωρινή λειτουργία του πεδίου βολής ως χώρου εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών μάς βρίσκει αντίθετους. Οι προτάσεις του δήμου για την αποσυμφόρηση και την απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από κατοικημένες περιοχές και από το νησί, που είχαν και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού βουλευτή και β’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δεν εισακούστηκαν. Η επιλογή αυτή αντιστρατεύεται ευθέως την Εθνική Άμυνα της πατρίδας μας, αλλά και τη Δημόσια Υγεία της πρωτεύουσας του νησιού μας. Για τον λόγο αυτό θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ακύρωσή της», αναφέρει και καλεί τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να επανεξετάσουν την απόφασή τους, «προτού να είναι πολύ αργά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή οι υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας στη Λέσβο παρέμειναν κλειστές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στο πολύπαθο νησί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This