Φαίνεται ότι ο Ερντογάν ικανοποιήθηκε τόσο από το πρόσφατο άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διεθνείς εφημερίδες όσο και από την αποψινή του ομιλία στο Βελλίδειο και το ερευνητικό σκάφος των τούρκων μετά από 31 ημέρες παραβίασης της εθνικής μας κυριαρχίας άλλαξε ρότα, υπερδιπλασίασε ταχύτητα και φαίνεται ότι κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα σέρνεται σε διμερείς συνομιλίες με διαιτητή την Γερμανία, οι οποίες θα καταλήξουν στην Χάγη. Και δυστυχώς όχι μόνο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας που ήταν πάγια θέση της Ελλάδος ως μία και μόνη διαφορά για το διεθνές δικαστήριο, αλλά για όλα τα θέματα που επιθυμεί η Τουρκία.
Εάν μάλιστα κινήσουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο – όπως επιθυμούσαν Γερμανοί και τούρκοι – πριν από την σύνοδο κορυφής στις 27 Σεπτέμβρη, τότε θα ακυρωθούν ακόμα και οι συζητήσεις για κυρώσεις προς την Τουρκία. Ελπίζουμε φυσικά να διαψευστούμε, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε διαψευστεί σε τίποτα από όσα γράφουμε.